Hírek

2005.01.14. 00:00

Hírességek bíróság előtt

A vád alá került közismert emberek többségét elítélték, ám felfüggesztettel, pénzbüntetéssel megúszták. Kivéve Zalatnay Saroltát.

Szemán L. – Nagy E. D.

[caption id="" align="alignleft" width="265"] Sas megdöbbent, amikor egy számára sikeres APEH-vizsgálat után meggyanúsították adócsalással
[/caption]Új fejleményről értesült a Reggel Sas József, a Mikroszkóp Színház igazgatója ügyében. Bár vádemelési javaslatot tett ellene a rendőrség adócsalás és okirat-hamisítás miatt, ám az ügyészség pótnyomozást rendelt el. Jelenleg a szakértői vélemény kiegészítését várják. Az adószakértő eddigi megállapításait kell pontosítania. Sast re-ménnyel töltheti el az is, hogy legkésőbb a bíróságon kiderül
az igazság.
Mint például Czeizel Endre orvos-genetikus perében, aki családi állás megváltoztatásáért jogerősen 200 ezer forintos pénzbüntetésben részesült. Első fokon még másfél évet kapott felfüggesztve emberkereskedelem miatt. Benkő Péter színész áfa-csalásért jogerősen két évet kapott öt évre felfüggesztve, valamint kétmillió forint pénzbüntetést magánokirat-hamisítás miatt. Császár Előd popsztár csalásért egy év, két évre felfüggesztett börtönt kapott. Halálos közúti baleset okozásáért másfél év, három évre felfüggesztett fegyházat, drogfogyasztásért pedig ügyészi megrovást.

Könyvet és tanulmányokat ír Molnár Csaba a jogerős ítélet megszületéséig

A vesztegetés, hivatali visszaélés és államtitoksértés miatt perbe fogott Molnár Csaba a felmentő ítélet kihirdetése után felkereste feletteseit. Állítása szerint azért, hogy tájékoztassa őket a bíróság döntéséről. Az alezredes azt mondta: nem közvetlen felettesei dönthetnek a rendelkezési állományból való visszahelyezéséről. Molnár jelenleg tankönyvet ír a Rendőrtiszti Főiskola hallgatóinak, és tanulmányokat készít. Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője azt mondta: az országos rendőrfőkapitány csak akkor helyezi vissza Molnárt, ha megkapják írásban a jogerős felmentő ítéletet. Érdekesség, hogy az alezredest egy másik, okirathamisítás miatt ellene folyó nyomozásért tették parkolópályára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!