Hírek

2004.12.15. 00:00

Csonttörő kerüli a mélyütéseket

A célegyenesbe érkezett Nagy „Csonttörő” János felkészülése a szombati, Julio Pablo Chacón elleni IBC világbajnoki címmérkőzésre.

Riskó Márton

A Felix-Promotion ökölvívóját az is motiválhatja, hogy végre szülővárosában, Győrben léphet szorítóba. Ilyenre még nem volt példa a hazai profiboksz történetében: egy gálán két vb-címmeccset rendeznek. A WBO és a WBA nagypehelysúlyú kisvilágbajnoka, Nagy János mellett a könnyűsúlyú Bognár László is vb-övért küzdhet, mégpedig a kenyai David Kiiluval. A főmérkőzés Csonttörő és Chacón összecsapása, hiszen az argentin bokszoló fellépése különleges esemény, no és Nagy János is letett már valamit az asztalra.

Chacónt is legyőzte már, igaz, a dél-amerikai bunyós azt állította, hogy mélyütés okozta a vesztét. Csonttörő mindent megtesz azért, hogy ezen a találkozón esély se legyen a szolnoki mérkőzéshez hasonló végjátékra.
– Figyelnem kell arra, hogy szabályosan üssek. Ebben az esetben Chacón nem tudja eljátszani a nagy halált – nyilatkozta Nagy.

– A kondíciómmal nem lehet baj, hiszen rengeteget dolgoztunk.
A Reváns revánsa nevű gálán – amelyet a TV2 közvetít – Miló Viktória, Nagy Zsolt és Burányi László is szorítóba lép. Ők Nyíregyházán, Debrecenben és Szekszárdon élnek, s kevés szurkoló kíséri el őket Győrbe. Rácz Félix  szervező ezért a nyíregyházi Kossuth téren, a szekszárdi Garay téren, valamint a debreceni Fő téren kivetítőt biztosít a szurkolóknak. Érdekesség, hogy a rivális Polish Promotion ugyanebben az időpontban rendez gálát Nyíregyházán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!