Labdarúgás

14 órája

Még csak 15, de a Fradi ellen ő vezette ki a PMFC-t a pályára

Remekül kezdte élvonalbeli karrierét. Még csupán 15 éves, de máris a PMFC NB I.-es női labdarúgócsapatának egyik legjobbja Turi Bori, aki ha kell gólpasszokkal szolgálja ki társait, s maga is képes megzörgetni a hálót.

Kvanduk Bence

A PMFC női együttesének jelene tele van pozitív történetekkel, hiszen nagyon sik fiatal, helyi tehetség kapta meg a bizalmat a szakmai stábtól, s ők élnek is ezzel. Az NB I. 5. helyén álló újoncból kiemelkedik a mindössze 15 éves Turi Bori, aki mindent megtesz, hogy valahogyan segítse az együttest. A középcsatár önzetlenül szolgálja ki társait, így már van olyan meccse az élvonalban, amin négy gólpasszt osztott ki, a pécsiek idegenben ekkor az Astra HFC-t verték 4–0-ra. Éppen ezzel a teljesítménnyel érdemelte ki, hogy a Ferencváros otthonában, a Kocsis Sándor Sportközpontban csapatkapitányként vezethette ki társait a pályára.

Turi Bori
A párharcoktól sem riad vissza Turi Bori
Fotó: Kovács Liliána

– Nagyon hálás vagyok az egész csapatnak, hogy megszavazták nekem a bizalmat – válaszolta kérdésünkre az ifjú támadó. – Jól esett, egyúttal nagy löketet adott a meccshez és a bajnokság folytatásához is.

A címvédő otthonában ugyan nyernie nem sikerült a piros-feketéknek, de nagyszerű eredmény volt egy ilyen erős együttes otthonában a 2–1-es vereség is. Ráadásul a hajrában a szépítő gólt Turi szerezte ezzel még tovább édesítve azt a napot élményeit.

– Ezzel a góllal akartam valahogy meghálálni a belém vetett hitet – folytatta. – Már nagyon vártam az első NB I.-es gólomat, aminek az eredmény ellenére is örültem. Fontos mérföldkő volt az életemben, amit sosem felejtek el.

Kaptak segítséget a pécsi fiatalok

Természetesen az osztályváltás sosem egyszerű, de a Pécs szereplése eddig biztató. Két győzelem, két döntetlen és két vereség a mérlege.

– Szerintem a csapat egyre jobban felveszi a bajnokság ritmusát és intenzitását. Jelenleg újonc létünkre jó úton haladunk, de nem dőlünk hátra, igyekszünk maximális teljesítményt nyújtani, aminek szerintem jó eredménnyel is párosul a szezonban – jelentette ki a támadó is.

Az élvonal nyújtotta kihívások megugrásához nyáron légiósok is érkeztek, Chandra Bedna, Vasile Giorgiana és Belaya Valeryia, akik nem csak a gyepen támogathatják a tehetségeket.

– Nagyon sok segítséget nyújtanak a pályán és azon kívül is – árulta el. – Több tapasztalattal rendelkeznek, mint a csapat egésze. Rutinjukból fakadó tudásukat pedig próbálják átadni nekünk. Emellett jókedvet, de kémény, és szorgalmas munkát is mutatnak nekünk.

Már a válogatott ajtaján is dörömbölne Turi Bori

Az elmúlt héten a pécsiek kiválósága az U17-es válogatottal készült a novemberi Eb-selejtező minitornára, de címeres mezben is szeretne majd még magasabb szintre lépni.

– Amint lehetőségem adódik rá, szeretnék bemutatkozni az A-válogatott színeiben és idővel szívesen játszanék külföldön – tekintett előre.

Ehhez a háttérország adott is, hiszen nem csak a klub támogatja Turit a sikerei elérésében, mögötte áll a családja is.

– Az egész családomban fontos szerepet játszik a futball, a testvérem is futsalozik. Apukámnak a mai napig élete fontos része a labdarúgás, játékosként és vezetőként is. Tőlük sok segítséget kapok – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában