Korfu már csak októberben

4 órája

Ősszel indulnak nyaralni, Málta, Egyiptom népszerű úti cél

Nem csak az egzotikus úti célok jöhetnek szóba, az európai, mediterrán országokba is sokan indulnak most Baranyából. Egyre többen választják a szeptembert, októbert vagy novembert az utazás tervezésekor.

Tóth Viktória

A vallettai városnézés az utazók kedvelt időtöltése

Fotó: Shutterstock

Nincs akkora tömeg, kevesebb a gyermekes család, az idő még mindig jó, de már nincs az a tikkasztó meleg, kedvezőbbek az árak mint főszezonban  - a legtöbben ezért utaznak inkább ősszel nyaralni. Az októberi nyaralás számos előnye mellett hátrány lehet az esetenként változékony időjárás. A görög szigeteken, Horvátországban, Olaszországban októberben már előfordulhat, hogy nem olyan meleg a tenger, esős napok is tarkítják a napsütéses időt. Ám azok az utazók, akik nem csak a tengeri fürdés miatt mennek el, nagy eséllyel nyernek az utószezoni utazással.

utazás, bicikli
Az aktívan eltöltött idő is lehet pihentető egy utazás során
Fotó: Sutterstock

Szelenczy Bernadett, a Tensi Pécs utazási iroda munkatársa elmondta, Máltára még sokan mennek Baranyából is, Korfura már kevésbé, ott ugyanis már nem feltétlenül van strandidő. Az utazási iroda szervezésében még indul a hónap közepén egy csoportos út Máltára, helyi magyar idegenvezetővel, de már ezen a szigeten is előfordulhat szelesebb idő.

Egzotikus szigetekre vezet az utazás

A borongós őszi időben sokan vágyunk a napfényes tengerpartra. A tapasztalatok alapján a hidegebb időszak beköszöntével az utazók, akik anyagilag megtehetik, már a távolabbi, egzotikus úti célok felé is szívesen kacsintgatnak.

– Egyiptom, Omán nagyon népszerű úti cél most. Utóbbi Budapestről 6 órányi repülőúttal, közvetlenül elérhető, fehér homokos tengerparttal, nagyon színvonalas szállodákkal. Ez téli desztináció, márciusig, áprilisig megy – ismertette a szakértő. – Az őszi szünetben sokan utaznak a török riviérára, Japánba, de mennek családok Srí Lankára és a Maldív-szigetekre is.

Az utazás árát számos tényező befolyásolhatja (szállás típusa, ellátás, fakultatív programok, transzfer stb.) de Omán például 450 ezer forint/főtől már elérhető. Madeira is nagyságrendileg ilyen áron foglalható. Egy Zanzibári üdülés 570 ezer forinttól indul.

Snorkel, utazás
A tengeri élővilág felfedezése sok utazó kedvence
Fotó: Shutterstock

Már csak ebben a hónapban lehet Pogányból Korfura repülni

A baranyaiak számára már nem okoz meglepetést a felettük, alacsonyan szálló utasszállító repülőgép. Ám hamarosan már egy kicsit kevesebb alkalommal csodálhatjuk meg a gépeket.

A Pécs-Pogány Repülőtér honlapján is olvasható, hogy a Universal Air járatai már csak ebben a hónapban közlekednek Korfura. Október 25-ig kedden, pénteken és vasárnap indul és érkezik Máltára a repülőgép, Korfura pedig október 23-ig szerdánként megy, és érkezik onnan menetrend szerinti járat. Október 27-től Máltára (és Münchenbe) vasárnaponként és péntekenként még lehet utazni, ám Korfura nem megy már repülőjárat.

Az, hogy a következő nyári, kora őszi időszakban melyik desztinációba indít repülőjáratot a Universal Air Pogányból információink szerint hamarosan, akár néhány hónapon belül kiderül. Kérdés, hogy jövőre is marad-e Korfu vagy más lesz helyette. Utóbbi a valószínűbb.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!