Fesztivál tempó

3 órája

Szemrevaló filmeket vetítenek októberben

Filmek szerelmesei figyelem! Az ősz megérkezésével a Szemrevaló Filmfesztivál is beköszöntött a hazai mozikba.

Czeczon Enikő

Október 24. és 27. között a pécsi Apolló Mozi is otthonául szolgál a Szemrevaló Filmfesztivál elnevezésű programsorozatnak, amelynek keretében a legizgalmasabb és legújabb filmeket hozzák el a szervezők Németországból, Ausztriából és Svájcból. A tizenharmadik alkalommal megrendezett fesztivál központi témája az irodalom és a filmek kapcsolata.

szemrevaló
Szemrevaló filmeket vetít le az Apolló Mozi
Fotó: Volodymyr_Shtun

Szemrevaló alkotások

Pécsen az Apolló Mozi a négy nap leforgása alatt négy filmet vetít le az érdeklődőknek. Október 24-én az "Egy egész élet" kerül vászonra. A film egy árva fiú, Andreas Egger történetét meséli el. Küzdelmes és nélkülözésekkel teli élet jutott neki, amelyet egészen öregkoráig követhetünk nyomon.  

A második napon a "Mikor lesz végre megint olyan, amilyen sosem volt?" alkotást vetítik, amely az északnémet Schleswig-Holstein tartomány legnagyobb pszichiátriai klinikájának területén játszódik. A néző szemtanúja lesz annak, hogy milyen itt felnőni az igazgató legkisebb fiaként. 

A fesztivál utolsó előtti napján a "Franky Five Star"-t tűzték műsorra, amely egy német-finn vígjáték. A történet főhőse Franky, aki egy italdiszkontban dolgozik, és ha valami kellemetlen vagy éppen kínos szituációba keveredik, akkor beszáll egy felvonóba, és becsekkol egy csodálatos képzelethotelbe.  

Az utolsó vetített alkotás a Szemrevaló keretében a "Helló Svájc!", amelyben egy őrült népszavazás vészhelyzetbe sodorja az országot. Egy kezdeményezés elfogadása után Svájcnak egyetlen hivatalos nyelve lesz, a francia. Ez a döntés több német anyanyelvű lakost válságba sodorja. Walter Egli, a franciául alig tudó rendőrnek a feladata az, hogy társával gondoskodjanak a zökkenőmentes egynyelvűségre való áttérésre.  

További részletek az Apolló Mozi honlapján olvashatók.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában