Kosárlabda

2 órája

Az NKA-nak gyorsan vissza kell rázódnia a rendes kerékvágásba

Máris újra pályán lesznek. Nem sok ideje volt megemésztenie az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának az Európa-kupában elszenvedett vereséget, hiszen vasárnap 18 órakor már ismét pályán kell lennie, s legjobb formáját kell hoznia az ELTE BEAC ellen az NB I.-ben.

Kvanduk Bence

Nincs egyszerű hete az NKA Universitas Pécsnek, hiszen a hét közepén meg kellett  tennie egy olaszországi túrát, amely során egy rettentően kemény meccset is megvívott. Ugyan nagyot hajrázva a győzelemtől sem volt távol Zselkjo Djokics együttese, végül vereséget követően tért haza. Ez azonban már a múlté. Vasárnap 18 órakor újabb kihívás vár Reisingerováékra, akik az NB I.-ben az ELTE BEAC-ot fogadják a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

NKA
Török Ágneséknek (labdával) tovább kell repíteniük az NKA-t
Fotó: Kovács Liliána

A vendégek döcögősen kezdték az idényt, egyelőre győzelem nélkül állnak a tabellán. Igaz, ezalatt a Győrrel és a Diósgyőrrel, valamint a Vasassal találták szembe magukat. Az NKA viszot ezekhez hasonló mértékű akadályt jelenthet a fővárosiak számára. A remekül rajtoló pécsieknek szinte kötelező a győzelem.

A két csapat közös története is a pécsiek sikerét ígéri, hiszen eddigi 20 egymás elleni összecsapásukból 19 alkalommal az NKA, vagy korábbi nevén PEAC-Pécs hagyta el győztesen a pályát. Az egyetlen BEAC-os sikerre a 2021/2022-es idényben került sor, akkor a fővárosban 29-cel nyert a házigazda, de jellemzően a pécsiek szoktak kétszámjegyű sikert ünnepelni ezeken a meccseken.

A tavalyi szezonban itthon 30 és 45 ponttal volt jobb a Pécs ellenfelénél, míg idegenben 10-zel és 32-vel. Az alapszakasz után az 5-8. helyért vívott párharcban ütköztek meg egymással.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában