TCR World Tour

3 órája

Trükkös, esős verseny után a hetedik helyen futott be Michelisz

Kihozta ebből a maximumot. Michelisz Norbert az ötödik helyről rajtolva a 7. helyen hozta be a Hyundait a TCR World Tour uolsó előtti hétvégéjének első futamán. A versenyt csapattársa, Mikel Azcona nyerte.

Kvanduk Bence

Megtréfálták az esős körülmények a TCR Wolrd Tour mezőnyét az első kínai futamon. A baranyai Michelisz Norbert az ötödik helyről vághatott neki a versenynek, előtte Urrutia, Björk, Ehrlacher és csapattársa Azcona várta a piros lámpák kialvását.

Michelisz
Michelisznek nehéz versenye volt
Forrás: Michelisz Norbert/Facebook

Az első öt jól rugaszkodott el, majd a három Lynk & Co-s csapatutasításra pozíciót váltott, de ez Urrutiát annyira lelassította, hogy Azcona is el tudott mellette menni. Közben azonban Michelisz is pozíciót vesztett, legnagyobb bajnoki vetélytársa, Guerrieri húzott el mellette. A kezdeti előzéseknek a safety car vetett véget, amit két hazai versenyző miatt kellett a pályára küldeni, s eközben fokozódott az eső is.

Amint újra indult a futam, Azcona megelőzte Ehrlacher-t is, majd Björköt kezdte támadni, de ismét jött a biztonsági autó. Eközben sokan döntöttek úgy, hogy kiállnak gumit cserélni, s ez többeknek be is jött a csúszós aszfalton. Azcona végül meg tudta előzni a svédet is, sőt, Guerrieri is feljött a második helyre, azonban a hondás Butti is beérte Micheliszt, s könnyedén meg is előzte. Így a címvédő a hetedik helyen beérve gyűjtögette a pontokat. 

Michelisz nem volt elégedetlen

– Trükkös, esős verseny és 7. hely Kínában az első futamon. Az volt a cél, hogy pontokat szerezzek, és végül most ez volt a maximum – osztotta meg követőivel a futam után Michelisz.

Eredmény: 1. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai), 2. Esteban Guerrieri (argentin, Honda), 3. Thed Björk (svéd, Lynk & Co), 4. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co), 5. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co), 6. Marco Butti (olasz, Honda), 7. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában