Felújították a korlátot

3 órája

Mecsekerdő: újra látogatható a Zsongorkő-kilátó

A Mecsekerdő Zrt tájékoztatása szerint a hétfőn renoválás céljából leszerelt Zsongorkő korlátjának megerősítése befejeződött. A kivitelező és a Mecsekerdő Zrt. október 17-én eredeti helyére visszaállította a kovácsoltvas korlátot, így a kilátó a mai naptól ismét látogatható.

Balikó Gergely

A Zsongor-kő kilátót, amely mesés panorámát nyújt Kővágószőlősre, Cserkútra és a Dráva-síkra. Több, mint 130 éve látogatják az ország minden részéről érkező túrázók – idézte fel a Mecsekerdő.

Forrás: Mecsekerdő
Felújították a korlátot. Fotó: Mecsekerdő.

Mecsekerdő: több irányból is megközelíthető

Az állami erdőgazdaság felhívta a figyelmet arra, hogy a népszerű ökoturisztikai látványosság több útvonalon is megközelíthető. A cserkúti Árpád-kori templomtól indulva a piros négyzeten haladva, majd a kék háromszögre térve felvezet az út a Zsongorkőig. Ez az útszakasz meredek, de gyors odajutást eredményez.

Az Éger-völgyből megközelítve a zöld sávon kell felfelé haladni az Éger-tetőre, majd tovább a zöld sávon a pálos kolostor romjai tekinthető meg, ahonnan nyugati irányba rátérünk a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrára, amelyen haladva a Zsongorkőnél lyukadunk ki.

Reméljük, hogy a korlát újabb 130 évig segíti a kilátóba érkező kirándulókat – emelte ki a Mecsekerdő megjegyezve, hogy vigyázzunk közös értékeinkre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában