Kosárlabda

2 órája

Zseljko Djokics: túl sok pontot kapunk az utolsó negyedekben

Nem sokon múlt szerda este a pécsi bravúrgyőzelem a spanyol Girona ellen a Lauberben, de az utolsó negyedre elfáradtak hazaiak. Az Európa-kupa csoportkörének harmadik fordulója után Zseljko Djokics és Zsebe-Weninger Virág értékelt.

Szabó Dániel

Ahogy korábban megírtuk, az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata nagy küzdelemben 74–71-re kikapott hazai pályán a spanyol Gironától az Európa-kupa csoportkörének harmadik fordulójában. Heldék sokáig vezettek, de az utolsó negyed a vendégeké volt. Zseljko Djokics vezetőedző többek között erre is kitért mérkőzés utáni nyilatkozatában, Zsebe-Weninger Virág pedig arról beszélt, hogy tanulni kell a hibákból, hiszen vasárnap nagy rangadó vár rájuk az NB I.-ben.

Európa-kupa, nka, girona
A Girona elleni Európa-kupa mérkőzésen is sokan buzdították a pécsi lányokat 

– Gratulálok a Gironának, negyven percen keresztül zakatoltak, ráadásul egy nagyon agresszív, jó csapatról van szó. Tanulnunk kell a hibáinkból, elsősorban abból, hogy túl sok pontot kapunk az utolsó negyedekben – a Sopron ellen is így volt és most is. A védekezésünket végig azon a színvonalon kell tartanunk, ahogy azt a harmadik negyedben tettük, mert az ilyen erős ellenfelek ellen csak így tudunk nyerni – emelte ki a pécsiek mestere. 

– Kemény, fizikális meccset játszottunk egy nagyon jó spanyol csapat ellen. Sok tanulnivalónk van ebből a találkozóból, és ki kell javítanunk, ami most nem ment jól támadásban, illetve védekezésben. Vasárnap nagy rangadó vár ránk, ahol szeretnénk bizonyítani – mondta a pécsiek játékosa, Zsebe-Weninger Virág. 

A Campobasso ellen folytatja az NKA Európa-kupa csoportkörét 

Legközelebb a magyar élvonalban, vasárnap 18 órakor, a KSC Szekszárd vendégeként lép pályára NKA, az Európa-kupa negyedik fordulójára pedig jövő szerdán kerül sor, az olasz Campobasso érkezik a Lauber Dezső Sportcsarnokba. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában