Vívás

1 órája

Csonka Johanna lett a tavalyi idény legjobb komlói vívója

Versenyeken való részvétellel és az elmúlt idény legjobbjainak díjazásával kezdték meg a 2024-2025-ös szezont a komlói Villa Complov SC vívói.

Szabó Dániel

A fővárosban versenyeztek a Villa Complov SC vívói

Fotó: Villa Complov SC

A veterán vívók számára Siófokon, szeptember 7-én rendezett Balaton Kupa jelentette idén is az idénynyitó versenyt: a komlói Villa Complov SC párbajtőrözői részéről a 40+ korosztályban lépett pástra három vívó is. A hölgyeknél Zsibrik Anikó négy asszójából egyet nyert meg a csoportkörben, majd a későbbi bronzérmessel szemben alulmaradt a táblán, így a 13 fős mezőnyben a 10. helyet szerezte meg. A férfiaknál Csontos Gergely és Kovács János egyaránt két győzelemmel és három vereséggel lépett tovább a csoportkörből, majd a kieséses táblán egymással kellett megküzdeniük. A szoros asszót Csontos Gergely nyerte, aki ezt követően a későbbi ezüstérmestől szenvedett vereséget. Így a 23 induló közül Csontos a 15., Kovács a 18. helyen zárt.

komlói, vívás, Villa Complov SC
A fővárosban versenyeztek a komlói Villa Complov SC vívói 
Fotó: Villa Complov SC

Október 19-20-án a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezték a párbajtőrözők első Magyar Kupa versenyét a szezonban, ahol többek között az újdonsült olimpiai bajnok csapattagok közül is pástra léptek ketten. A Villa Complov SC-t Szokol Balázs képviselte a 126 fős egyéni mezőnyben, aki a csoportkörben a hatból egy asszót tudott megnyerni, így a 116. helyen végzett. A férfiak csapatversenyében az Árpás Dávid, Gálffy Gyula, Mahler Balázs, Szokol Balázs összeállítású alakulat (a képen a verseny előtt) egy együttest sem tudott megelőzni a 14 csapatos mezőnyben, miután az FTC mindkét csapatától, majd a tapolcaiktól is vereséget szenvedett. 

Csonka Johanna volt tavaly a legjobb komlói vívó

A két verseny között, október 11-én került sor az egyesületnél az előző idény komlói legjobbjainak díjazására. Az klub vívóinak jelölései és edzőik döntése alapján a „2023-2024-es idény legjobb komlói vívója" díjat Csonka Johanna kapta. Mivel házi bajnokságot nem rendeztek az elmúlt szezonban, így helyette a Mecsek Kupa regionális bajnokság komlói legjobbjait jutalmazták, akik Fábián Fanni és Sulyok Bálint voltak. A díjak felajánlásért az egyesület köszönetet mond a Goldián Ékszernek és a Babka Manufaktúrának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában