Labdarúgás

2024.09.08. 17:53

Bennragadt a PEAC a szünetben, elbukta a rangadót (galéria)

Fájó vereséget szenvedett a PTE-PEAC a labdarúgó NB III. 7. fordulójában a közvetlen rivális Bonyhád VLC ellen, amely így megduplázta előnyét az egyetemistákkal szemben.

Kvanduk Bence

Fotó: Kovács Liliána

Tudta a PEAC, hogy a Bonyhád ellen olyat játszik, amelyen szinte kötelező a győzelem, ha meg akarja tartani az év végén NB III.-as tagságát. No, nem azért, mert ennyivel gyengébb lett volna a rivális, hanem azért, mert ugyanazzal a céllal harcolt a pontokért. Éppen ezért, kifejezetten feszült, olykor-olykor durva összecsapás kerekedett a meccsből.

A háló a 11. percben zörgött először. Babulják lépett ki a jobb oldalon, s a behátráló Varga Dániel mellett a kapu jobb alsó sarkába gurított 13 méterről, így vezetéshez juttatva a bonyhádiakat.

A 16. percben ezt követően Leidlnél szakadt el a cérna, és térdmagasságban rúgott oda az ellenfelének törlesztve egy korábbi belépőt pont a vendég kispad előtt. Szerencséje volt, hogy megúszta sárgával a szabálytalanságot, így viszont közel 20 perccel később főszerepet játszhatott az egyenlítő találatban. A jobb szélen egy szép csellel ment el, majd szinte az alapvonalról ívelt középre. A beadását Major Péter vette át Lengyel elé, aki kapásból a kapu bal oldalába lőtt.

A fordulás után az egyetemisták bennmaradtak az öltözőben, s szinte a középkezdésből gólt kaptak. Ladányi Patrik volt eredményes. Ez meg is pecsételte a sorsukat, mert hiába próbálkoztak, több találat már nem estet a mérkőzésen. Így már hat ponttal előrébb van a Bonyhád a Pécsnél.

PTE-PEAC–Bonyhád VLC 1–2 (1–1)
Labdarúgó NB III., Dél-nyugat, 7. forduló. Pécs, 70 néző. Vezette: Virág A. (Juhász Sz., Szabó R.). 
PEAC: Varga D. – Varga B. (Kiss M., 77.), Czimmerman, Encz, Than – Lengyel, Archie (Győri B., 59.) – Leidl, Gelencsér G., Gelencsér B. (Schuszter R., 77.) – Major P. (Vinkovic, 77.). Edző: Egri Krisztián. 
Bonyhád: Ipacs – Ikladi, Bozóki, Ladányi V., Kugler – Márkvárt P. (Rabi, 89.), Pintér M., Pál Márk (Sásdi, 66.) – Babulják (Lerch M., 74.), Sajnovics (Pál Márton, 66.), Ladányi P. (Friedszám, 74.) Edző: Sárai György.
Gólszerzők: Lengyel (38.), ill. Babulják (11.), Ladányi P. (46.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában