Labdarúgás

2024.09.02. 10:24

Aczél: picit komolyabban kell venni

Kiharcolta a győzelmet a labdarúgó NB III. 6. fordulójában a PMFC a Dunaharaszti MTK ellen, s így csupán már három ponttal marad el az éllovas Nagykanizsától.

Kvanduk Bence

Fotó: Kovacs Liliána

A találkozó első félidejében egy öngóllal szerzett vezetést a Pécs. A vendégek kapusa ütötte rá védőjére a labdát, akiről aztán az átcsorgott a gólvonalon.

– A győzelemnek örülök, de azt gondolom, ahhoz nem kell nagy szakmai meglátás, hogy lássuk, nem játszottunk jól – értékelt Aczél Zoltán a mérkőzést követően. – Az első félidőt nagyon gyengén kezdtük, ugyan uraltuk a játékot, a labdabirtoklásunk hellyel közzel megvolt, de amire készültünk, hogy az ellenfél direkt labdákból játszik, azokat rosszul kontrolláltuk. Ezért volt két-három komoly helyzetük. A játékrész közepétől átvettük az irányítást, pár helyzetünk volt. Akkor azt éreztem, az ellenfél belefáradt az első húsz percébe. Aztán szereztünk egy szerencsés gólt. 

A szünetet követően sokáig nem tudta lezárni az érdemi kérdéseket a Pécs, Bor csak a ráadásban talált az alsóba.

– A fordulás után elfáradt az ellenfél, próbáltam én is frissíteni cserékkel. Öt száz százalékos ziccerünk volt, ezeket be kell rúgni, mert bármikor megbüntethetik – folytatta. – A Doninak a második félidőben nem kellett védenie, de a szabadrúgásokból bármikor lehet probléma. Ezért kellene egy kicsit komolyabban venni, picit koncentráltabbnak lenni a befejezéseknél. A csapat megtanult nyerni, behúzott egy olyan mérkőzést, amin nem játszott jól. Kell ennek egy kicsit örülni, de csak egy nagyon kicsit. Több embertől sokkal jobb teljesítményre van szükség. Köszönöm a szurkolóknak, hogy kilátogattak!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában