Labdarúgás

2024.08.24. 20:16

Pontszerzéssel rajtolt a PMFC az élvonalban

Pontot szerzett a PMFC női labdarúgócsapata az NB I. nyitányán a Szekszárd ellen. A pécsiek álltak a meccsen közelebb a gólszerzéshez, de a döntetlennel sem lehetnek csalódottak.

Kvanduk Bence

Fotó: Szőke Lajos/pmfc.hu

Nem volt egyszerű dolga a PMFC-nek első NB I.-es bajnokiján, ugyanis fülledt hőségben fogadta a Szekszárdot. Talán ennek is köszönhető volt, hogy lassabb ritmusban kezdődött az összecsapás. 

Már bő fél óra eltelt, amikor az első komoly helyzetet feljegyezhettük, még ha korábban is voltak hazai próbálkozások. Ekkor Bódis jobbról érkező beadását vette át a tizenhatoson belül Turi, lefordult védőjéről, de javított Acsádi, és a lövésbe belevetette magát.

Az első félidő ezt követően gól nélkül zárult, de egyértelműen a pécsiek voltak fölényben. A második játékrészt azonban a szekszárdiak kezdték jobban, s egy lecsorgó labdát Prigli lőhetett rá a tizenhatos széléről. Kísérlete nem sokkal suhant el a keresztléc felett.

Ezt követően újra a PMFC volt a kezdeményezőbb, s a 62. percben a gólhoz is nagyon közel került. Egy balról érkező beadást Turi méterekről fejelt kapura, de Török védeni tudott. Nem sokkal később egy mélységi labdát fejjel tett maga elé a támadó, tolt rajta kettőt befelé, de a lövését így blokkolták. A labda Kiss Gabriella elé került, aki a bal felső felé tekert, de a szekszárdi kapus nagyot nyújtózva védett.

Az utolsó tíz perc egy pécsi kapufával kezdődött, Török már verve volt, de a labda a léc tövén csattant. Egy perccel később aztán Kiss Gabriella tekerhetett 15 méterről, de a tolnaiak hálóőre a mezőnybe öklözte.

A folytatásban sem esett már gól, így egy pontot tudott otthon tartani debütáló meccsén a Pécs. 

PMFC–Szekszárdi WFC 0–0
Női labdarúgó NB I., 1. forduló. Pécs, 100 néző. 
PMFC: Bednar – Bódis, Bolboaca, Bocz, Rituper (Máté N., 79.) – Kiss G., Giorgiana, Belaya – Égi (Spiel, 79.), Turi, Farkas J. Vezetőedző: Németh Zsolt. 
Szekszárd: Török – Schell, Acsádi, Jáhn, Zahár – Vári, Kovács Zs. (Garabecz, 73.) – Prigli, Kágyi, Nagy-Cseke (Kuntzl, 88.) – Taylor. Vezetőedző: Micskó Márk.

Következik: Szeged–PMFC (08. 31., 17.00).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában