Kosárlabda

2024.08.20. 11:35

Győzelmekkel zártak: Pavlik a csapat élére állt

Kvanduk Bence

Forrás: FIBA

Nagy Britanniát, majd Macedóniát is verve lett kilencedik az U16-os magyar fiúkosárlabda-válogatott a B-divíziós Európa-bajnokságon. A záró két találkozón a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia növendékei, Pavlik Benjamin és Gáspár Vince is nagyobb szerepet játszott.

A britek ellen Pavlik 10 pontot, 1 lepattanót, 2 asszisztot és 5 labdaszerzést tett a közösbe, míg Gáspár 4 ponttal és 4 gólpasszal zárt. Inalegwu Noel és Burony Bálint közben a padon maradt.

Az utolsó helyosztón aztán Pavlik rátett egy lapáttal, s 7 ponttal, 8 lepattanóval, 1 gólpasszal és 5 labdaszerzéssel állt az együttes élére. Gáspár sem akart lemaradni, s szintén hét pontot dobva, valamint 3 lepattanót leszakítva, s 2 asszisztot kiosztva segítette társait a sikerhez. Ezen az összecsapáson Inalegwu is pályára léphetett, aki 2 ponttal, 1 lepattanóval és 1 gólpasszal zárta a találkozót.

Összességében a pécsi ifjoncok közül Gáspár volt az, aki az egész torna alatt valamelyik statisztikai mutatóban az együttes legjobbjai között tudott lenni. Meccsenkénti 3 gólpasszával a harmadik volt az együttesen belül ebben a szegmensben.

Eredmények: Magyarország–Nagy Britannia 69–51, Macedónia–Magyarország 71–80.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában