A korosztályos válogatottba is berepültek

2024.07.23. 18:53

Óriási dolgot értek el a tehetséges pécsi vitorlázórepülők

Kiváló eredményeket értek el a Baranya Megyei Repülő és Ejtőernyős Klub versenyzői Szatymazon a 69. Magyar Nemzeti Bajnokságon.

Kvanduk Bence

Hadi Barna, Lustyik Alexander, Fekete Bálint és Jorisz Vermeulen is részt vesz a klub főhadiszállásán, Pécs-Pogányban a napokban zajló edzőtáborban

Fotó: Laufer László

Baranyai versenyzők is részt vettek a közelmúltban a 69. Magyar Nemzeti Bajnokságon, sőt kiváló eredményt értek el. A Lustyik György által felkészített vitorlázórepülők a FAI Club kategóriában mérették meg magukat, amelyben viszonylag kisebb teljesítményű és 15 méteres szárnyfesztávú repülőgépekkel versenyeznek.

A legjobb helyezést Hadi Barna érte el, a 7. helyen végzett, s a junioroknál megszerezte az aranyat. Klubtársai, Lustyik Alexander 5., Fekete Bálint pedig 6. helyen zárt korosztályukban. Ők az utánpótlás-válogatott tagjai is.

– Olyan 40–50 fő versenyez ebben a kategóriában. Nagyon nagy dolog a repülőstársadalomban, amit elértek ezek a fiatalok – jelentette ki Nagy-Kovács Géza, a klub egyik oktatója. – Rendkívül nagy tapasztalat kell ahhoz, hogy valaki egy ilyet megnyerjen.

A vitorlázórepülők háromszáz–ötszáz kilométer körüli távokat repülnek, ami alatt érinteniük kell a kijelölt fordulópontokat. Az ideális útvonalat maguk döntik el. A három fiatalnak így tudásról, jártasságról és képességekről is tanúbizonyságot kellett tennie.

– Alapvetően a klubunk egyik fontos célja, hogy versenyzőket neveljen ki. Évek óta vannak nemzeti bajnokaink. Nagy Zsolt, Lustyik György, valamint én is nyertem már. Ebbe csatlakoztak be ezek a tehetséges fiatalok, akiknek folyamatosan fejlesztjük a tudását. Nálunk nem csak klubrepülés zajlik. Törekszünk arra, hogy jó versenygépeink legyenek – tért ki az utánpótlás-nevelés fontosságára.

A napokban a klub főhadiszállásán, Pécs-Pogányban edzőtábort is tartanak, ahol a három tehetség, Jorisz Vermeulennel kiegészülve csiszolja képességeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában