Tenisz

2024.07.15. 14:04

Ragyogóan teniszeztek a Szuperligában, így megvédték címüket Bartha Pannáék

Móga Richárd

Forrás: Huntennis.hu

Megvédte címét a Bartha Pannával kiegészülő Fehérvár Kiskút TK a női tenisz csapatbajnokság Szuperligájában. 

Még az első körben a Budapesti Honvéd SE ellen bizonyult jobbnak a csapat (5–2), s akkor az Amerikában pallérozódó pécsi lány ellentmondást nem tűrő játékkal rukkolt elő (Sziklai Eszter 0:6, 1:6). Aztán a rekkenő hőségben a csoportgyőzelemért kellett megküzdeni a Gellért SE együttesével, de sokáig nem kellett izgulni (5–2). Ebben a fordulóban Bartha Panna alaposan megszorongatta riválisát, Nemcsek Grétát, de ezúttal nem volt szerencséje (4:6, 5:7). Mindenesetre a baranyai teniszező az elődöntőre felszívta magát, és gyakorlatilag lemosta a pályáról Szalai Rékát (6:0, 6:0), ezzel is hozzájárulva a SZTE Sportmánia elleni magabiztos sikerhez. Az utolsó játéknapon az elmúlt esztendőhöz hasonlóan az MTK következett, de olyan simára sikeredett a derbi, hogy a párosokat nem is játszották le. 

Még édesebbé teszi a Fehérvár Kiskút TK sikerét, hogy a tavalyi 4–1-es diadal után idén egyszer sem kapott ki a fináléban Fehér Tamás együttese. 

A harmadik helyért a Gellért SE és az SZTE-Sportmánia mérkőzött. Varga Viktória rendkívül szoros meccsen győzte le Drahota-Szabó Dorkát, Nemcsek Gréta simán nyert Németh Anna ellen, ahogy Susányi Zsófia is Farkas Kincső ellen. Bíró Melinda Matkó Rékánál bizonyult jobbnak, az egyetlen sportmániás sikert Szalai Réka ünnepelhette Major Stella legyőzésével, így a Gellért SE csapata térhet haza bronzéremmel. 

A döntő eredménye: Fehérvár Kiskút TK–MTK 5–0. 
A finálé egyéni eredményei: Stollár Fanni–Jani Réka 6:2, 4:6, 10–5, Tóth Amarissa–Nagy Adrienn 7:6, 6:3, Bartha Panna–Benke-Giosanu Izabella 6:1, 6:0, Kristina Kucova (szlovák)–Gyene Csenge 6:0, 6:0, Farkaslaki-Hints Flóra–Bukta Ágnes 3:0-s állásnál Bukta Ágnes feladta.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában