Indulnak, és új helyszínekkel bővülnek

2024.09.07. 17:30

Ön szerint miben rejlik az egyházi Férfitalálkozók sikere?

Hamarosan indul a Férfitalálkozók új évada a Pécsi Egyházmegyében - szeptembertől a korábbi hét helyett már kilenc városban lesz elérhető a Felföldi László, pécsi megyéspüspök kezdeményezésére 2021-ben életre hívott, nagy sikerű program.

Wald Kata

Két új helyszínnel egészül ki a Felföldi László, pécsi megyéspüspök kezdeményezésére 2021-ben életre hívott, nagy sikerű Férfitalálkozók című programsorozat - az elmúlt években Pécsen, Mohácson, Szekszárdon, Pakson, Tamásiban, Dombóváron és Szigetváron volt elérhető a rendezvény, idén ősztől pedig már Siklóson és Bonyhádon is várják az érdeklődőket. 

A Férfitalálkozók - a Pécsi Egyházmegye tájékoztatása szerint - szeptember 13-án Pécsett startolnak, majd Baranyában szeptember 19-én Siklóson, 20-án Mohácson, november 8-án pedig Szigetváron tartják az ingyenesen látogatható programot.   

- Felföldi László pécsi megyéspüspök minden egyes helyszínen és alkalmon személyesen vesz részt a kötetlen hangvételű összejöveteleken, és felekezeti hovatartozástól függetlenül nagy szeretettel hív és vár minden érdeklődőt, akiket érdekelnek a férfi lét nagy témái, amelyek az idei évadban a következők: a férfi imádsága, a test teológiája, egymás támogatásának lehetőségei és korlátai, valamint Isten rólunk való vélekedésének üzenete - részletezte a Pécsi Egyházmegye. 

A 2021-ben indult, az édesapákat és nagyapákat, gyakorlatilag pedig minden nagykorú férfit megszólító férfitalálkozók első évét akkora érdeklődés övezte, hogy a szervezők 2022-ben a második, majd azt követően a harmadik, 2024 őszén pedig már a negyedik évadot kezdik meg.

Az első évben a férfiak nagy sorskérdéseit állították előtérbe, a másodikban az emberi és isteni szó kérdésköreit, félelmeink és reményeink, kudarcaink és sikereink, valamint az Egyház és a világ összefüggéseinek témáit járták körbe a résztvevők. A 2023 őszén indult harmadik évadban személyes életünk határvonalai, közösség és magány, Isten akarata személyes életünkben, valamint gyászunk és veszteségeink kérdéseire keresték a választ. 

- A találkozók egyes alkalmainak témái nem egymásra épülnek, azokhoz bármelyik témakörnél, helyszínen és időpontban lehet csatlakozni - emelte ki a Pécsi Egyházmegye. 

 

Folytatódik a szabadegyetemi előadássorozat

Szeptembertől folytatódik a Pécsi Egyházmegye szabadegyetemi rendezvénysorozata, ahol a tavasszal megkezdett, az Egyház, mint krisztusi közösség című kérdéskör értelmezése áll továbbra is a fókuszban. 

- A témáról a szabadegyetem tavaszi szemeszterében egy teológus, egy érsek és egy segédpüspök osztotta meg gondolatait. Az őszi szemeszterben pedig, szeptember 11-én Pécsre látogat Fabiny Tamás evangélikus püspök, majd október 16-án Lukács János SJ, európai formációs delegátus előadását hallhatja a közönség, Schäffer Erzsébet író, publicista pedig november 13-án várja a szabadegyetem hallgatóságát - adta hírül a Pécsi Egyházmegye. 

Az idei szabadegyetem fő üzenetét Pál apostol tanításához kapcsolták a szervezők, mely a korintusiakhoz írt első levélből vett szentírási szakasz - a meghívott előadók az apostoli tanítás tükrében vizsgálják az Egyháznak, mint krisztusi közösségnek a meghívó, befogadó és megtartó szerepét.

A Pécsi Egyházmegye közlése szerint a szabadegyetemi előadások látogatása nyilvános és ingyenes, a program minden alkalommal 18 órakor kezdődik Pécsett, a Magtár Látogatóközpontban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában