Értékes programok

2024.09.07. 13:40

Már javában készülnek az Ars Sacra Fesztiválra

Szakrális töltetű kulturális programok sora várja idén is az érdeklődőket a Pécsi egyházmegyében több helyszínen, a szeptember 14-től 22-ig tartó Ars Sacra Fesztivál részeként. A lista még nem teljes, de több baranyai eseményt már meghirdettek a szervezők. 

Wald Kata

A Dóm Kőtár idén is különleges kínálattal készül: Gülüszemek, malacorrok címmel szörny­vadászatot hirdettek. A szeptember 14-én 16 órakor kezdődő múzeumpedagógiai foglalkozásra 6–10 éves gyerekeket várnak, akik a program során egy mese szereplőiként rövid sétát tehetnek a Dóm Kőtárban, majd a kézműves műhelyben agyagból is elkészíthetik a saját szörnyecskéjüket. 

Szeptember 16-ára is tartogat különlegességet a Dóm Kőtár – 16.30-tól tárlatvezetéssel nézhetők meg a pécsi székesegyház román kori kőfaragványai. 
Szeptember 22-én 16 órakor pedig Kő-fejtő címmel múzeumi foglalkozásra várják az érdeklődőket, akik interaktív módon ismerkedhetnek meg a Dóm Kőtár anyagával. 
A Janus Pannonius Múzeum Néprajzi Osztálya is egyedülálló programot kínál – szeptember 19-én 17 órakor Balázs Kovács Sándor, Decsi-Kiss Mária és Nagy Gyöngyi „Kalárisnak mondik...” Sárközi gyöngy­munkák című könyvének bemutatójára kerül sor az alkotók részvételével, illetve sárközi gyöngygallérokat bemutató alkalmi tárlat tekinthető meg. 
A bólyi római katolikus plébániatemplom Szeretetre hívogató rendezvényével készül – szeptember 18-án 18 órától tartanak zenés-verses estet, helyi előadók közreműködésével. 
A siklósbodonyi Szent Kereszt Felmagasztalása-templomban szeptember 15-én, a búcsúnapon tartott szentmise előtt vásárt idéző hangulat várja az érdeklődőket a templomkertben, utána Kurucz Réka néprajzkutató tart előadást. Az eseményt hagyományőrző szőlőhegyi kirándulás zárja. 
Bátán szeptember 14-én 14 órakor „A Szent Vér hagyománya a népművészetben – A bátai hímes tojás” című kiállítás megnyitóját tartják. 
Zengővárkonyban a Szalma-Kincs-Tár Gyűjtemény Lélekmadarak búzából címmel szeptember 22-én szervez programot – a Balti országokban családi ünnepekre készített lélekmadarakból láthatnak válogatást szeptember 22-én 10–16 óra között a vendégek, illetve készíthetnek hasonló alkotásokat. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában