Atlétika

2024.07.24. 15:56

Összemérték erejüket Európa legjobbjaival

Kvanduk Bence

Forrás: PVSK

Megmérették magukat a PVSK versenyzői – Gastiaburu-Frank Abigél és Putsay Bence – az U18-as korosztályú atléták Európa-bajnokságán, amelyet a szlovák Besztercebányán rendeztek meg.

Az ezúttal magyar címeres dresszben bizonyító sportolók mindent megtettek, hogy akár saját korlátaikat is átszakítva tegyék büszkévé a nekik szorítókat.
Gastiaburu-Frank Abigél rúdugrásban mutatta meg tudását, s túlszárnyalta korábbi legjobb eredményeit. Új egyéni csúcsával, a döntőben bemutatott 390 centis ugrásával ezúttal a 8. helyen fejezte be a kontinensviadalt.

Putsay Bence ezúttal nem tudta megugrani saját legjobb eredményét. A fináléba egy 697 centis távval került be, ahol ezt 2 centivel meg tudta javítani, amivel 10. lett távolugrásban.

A Vasút részéről az egyik edző, Putsay Zoltán számolt be a tehetségek versenyéről a klub felületein. Bence esetében a nehézségek ellenére mutatott higgadtságát dicsérte, míg Abigélnél azt emelte ki, hogy 20 centivel túlszárnyalta korábbi legjobbját. 

– Mindkét versenyzőnknek nagy esélye van a jövő évi U20-as Európa-bajnokság szintjének teljesítésére, és az ottani részvételre. Rúdugrásban 400 centi a szint, és Abigél még két évig lehet a 20-as versenyek résztvevője. Soha rosszabb Eb szereplést, nagyon boldogok vagyunk, de természetesen látjuk a hibákat is, amelyeket fokozatosan próbálunk kijavítani – zárta szavait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában