Kosárlabda

2024.07.12. 14:47

Magyar válogatott játékost és két légióst igazolt a Pécs

Móga Richárd

A magyar válogatott első számú irányítójával, Studer Ágnessel és két sikerre éhes légióssal erősített az NKA Universitas Pécs élvonalbeli női kosárlabdacsapata, így teljessé vált a keret.

Studer az előző idényt a török Mersin együttesénél kezdte, majd januártól a francia Flammes Carolo sikereiért küzdött, ahol a bajnokságban 5,4 pontot és 3,8 gólpasszt átlagolt tizenhét perc alatt. Ezzel szemben mindkét légiós olasz topcsapattól érkezik: hátvéd poszton lesz bevethető a huszonnégy esztendős, 178 cm magas Alexa Held, aki legutóbb bajnokságot nyert a Reyer Venezia alakulatával, amelyhez márciusban csatlakozott. A cseh Julia Reisingerova centerposzton jelenthet majd erősítést. A 194 cm magas, 26 esztendős játékos az Euroligás Schio csapatától érkezik, de előbb még válogatottjával Studerhez hasonlóan érintett lesz a VB előselejtezőiben augusztusban.

– Nagyon örülök, hogy újra lehetőségem nyílt dolgozni Studer Ágival, akit én is köszöntök Pécsett. Mindkét légiósunk még olyan korban van, hogy tud fejlődni a saját karrierjében. Én régóta dolgozom már női kosárlabdában, de még nem volt olyan csapatom, ahol csupán 26 éves a legidősebb játékosom. Nagy perspektívát látok magunkban, csak azt kívánom a játékosainknak, hogy egészségesek legyenek a munka során – nyilatkozta a klub hivatalos felületének a vezetőedző, Zseljko Djokics.

A pécsi csapat kerete a 2024/25-ös idényben: Laczkó Sári, Kiss Angelika, Weninger Virág, Nadija Smailbegovic, Adenike Olawuyi, Rátkai Eszter, Török Ágnes, Tóth Orsolya, Studer Ágnes, Alexa Held, Julia Reisingerova, Halmágyi Kitti, Hőgye Petra, Gréts Dalma, Josepovits Kinga, Kecsmárik Olívia.

Szakmai stáb: Zseljko Djokics vezetőedző, Iványi Dalma, Kmézics-Vilipics Daliborka másodedzők, Branislav Golubovics erőnléti edző, Kovács Patrik és Lukács Béla fizoterapeuta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában