Tájfutás

2024.07.01. 12:34

Helytállt az ifjúsági Eb-n a pécsi sportoló

Kvanduk Bence

Forrás: PVSK

Részt vett a PVSK tájékozódási futója, Benke-Somorjai Dávid is a magyar ifjúsági válogatott tagjaként a lengyelországi Szczecinben rendezett ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságon.

A megmérettetésen az erdei versenyeket közös arénával rendezték egy vegyes fedettségű, jellegzetes közép-európai terepen. A terep annak ellenére gyorsnak bizonyult, hogy a szintkülönbség elég jelentős volt. Az eseményen 34 országból 212 fiú, és 190 lány nevezett. Az európai országok mellett Ausztrália és Új-Zéland is képviseltette magát.

Az F18-as magyar csapat a Bálint Gergő, Balogh Máté, Benke-Somorjai Dávid, Ürge Bence összeállításban versenyzett. Az egyéni hosszútávon az ifi fiúk között Benke-Somorjai a pálya második felében mutatott jó teljesítménnyel előreküzdötte magát a 21. helyre. Másnap a sprintben a 39. pozíciót érte el.
A harmadik napon került sor a váltóra. Benke-Somorjai a nyolcadik pozícióban vette át a stafétát, a pálya elején még sikeresen őrizte is azt, de aztán több hiba becsúszott, így a tizennegyedik helyen ért a célba.

– Elégedett vagyok, hiszen egy világversenyen állt helyt Dávid, főleg az egyéni számokban – értékelt Vonyó Péter szakmai vezető a PVSK honlapján. – Ő úgy értékelte saját magát, hogy lehetett volna jobb is, de egy versenyző mindig törekedjen még jobb teljesítményre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában