Vízilabda

2024.07.02. 15:48

Vízilabda, csapat, strand: egy hétig a szenvedélyüknek éltek

Kiemelkedően szerepelt a Pécsi Sportiskola U13-as fiú vízilabdacsapata a világ legnagyobb utánpótlástornájának számító HaBaWaBa fesztiválon, amelyet az olaszországi Lignanóban rendeztek meg.

Kvanduk Bence

Forrás: Pécsi Sportiskola

A HaBaWaBa (Happy Baby Water Ball) elnevezésű nemzetközi vízilabda-fesztiválon a Pécsi Sportiskola U13-as csapata rengeteget dolgozott a jó eredményért, s büszkén térhetett haza. A pécsi gárda ebben az egy hétben rengeteget fejlődött, s ennek jutalma egy bronzérem lett egy közel 50 csapatot számláló mezőnyben.

– Azt csinálhattuk egy hétig, ami a szenvedélyünk. Vízilabda, csapat, strand! – jelentette ki Krizsán András edző. – Ugyan az első csoportmérkőzésünkön a torna egyik esélyesével, a Monacóval szemben egy szoros meccsen még alulmaradtunk, de a csapat napról napra egyre jobban alkalmazkodott a szabályokhoz, folyamatosan fejlődött és egészen az elődöntőig menetelt. Ott a későbbi bajnok Honvéd csapata állított meg minket. A 46 csapatos tornán végülis egy bronzérem lett a jutalmunk, amire büszkék vagyunk!

Az U13-as csapat tagjai: Mecseki Bence, Kerner István, Csabai Máté, Studi Levente, Dervenkár Mihály, Spányik Milán, Grosits Mirkó, Palatinus Lucas, Hegedűs Bence, Rusai Csanád, Damsa Kornél, Chvojka Bence, Labossa Zsigmond, Bogdán Márk, Kiss Benjamin.

A Pécsi Sportiskola U13-as csapatának eredményei: Pécs–Monaco (francia) 4–7, Pécs–TSN 95 (olasz) 19–1, Etruria (olasz)–Pécs 5–11, Cercle 93 (francia)–Pécs 6–10, SG Arese (olasz)–Pécs 9–9, Pécs–Szolnok (magyar) 11–7, RSR (svájci)–Pécs 3–19, Pécs–Doria NL (olasz) 19–2, Roma Vis Nova (olasz)–Pécs 7–9, SG Arese (olasz)–Pécsi Sportiskola 5–11, Honvéd (magyar)–Pécs 14–8.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában