Úszás

2024.05.30. 11:17

Milák vitte a prímet, de a pécsi óriás is letette névjegyét

Móga Richárd

Fotó: Kovacs Peter

A Mare Nostrum körverseny első állomását, Canet-en-Roussillon forgatagát maga mögött hagyta a magyar küldöttség, olyannyira, hogy a második helyszínen, Barcelonában a nyitónapon már sikerült is bezsebelni egy arany-és egy bronzérmet.

Egyértelműen Milák Kristóf vitte a prímet, aki nüanszokkal maradt le az ötven gyors dobogójáról – egyetlen századdal szorult a negyedik helyre, Szabó Szebasztián 0.08-al mögötte érve be lett hatodik –, majd alig fél órával később 50.95-ös, jónak mondható idővel, a mezőnyt több mint egy másodperccel megelőzve nyerte meg a száz méteres pillangót. Mindezt úgy, hogy a 2022-es római Eb óta nemzetközi viadalon most először állt rajthoz.

Zombori Gábor szállította a másik érmet, aki fél másodperccel előzte meg a veterán Verrasztó Dávidot 400 vegyesen. Az egyetlen női finalista, Sebestyén Dalma is közel volt az éremszerzéshez, de tizenkét századdal végül lemaradt a bronzról.

A PSN Zrt. óriása, Jászó Ádám ezúttal nem ért oda a dobogóra, ötödikként csapott célba száz méteres hátúszást követően.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában