Úszás

2024.05.29. 13:11

Jászó felköltözött a dobogóra, Jakabosnak hajtania kell még Párizsért

Móga Richárd

Fotó: Földi Imre

A PSN Zrt. úszója, Jászó Ádám aranyéremmel kezdett (50 hát) a Mare Nostrum-körverseny nyitónapján, de a folytatásban száz méteres hátúszást követően is dobogóra állhatott.

Bosszantó lehet ugyan, hogy a pécsi óriás mindössze két tizeddel maradt le az ezüstéremről, de azt tudva, hogy gyakorlatilag csak azért mérettette meg magát ezen az eseményen, hogy lássák, hol tart az olimpiai felkészülés, ez bizony igencsak szép eredmény.

– Örülök az eredménynek, nem voltak elvárásaim, csak kíváncsiak vagyunk, hol tart az olimpiai felkészülés. Egész jó úszás volt, várom, hogyan sikerül a többi állomás – nyilatkozta még a nyitónapon Jászó Ádám.

A közelmúltban egyébként Londonban is rendeztek egy kisebb versenyt, ahol a pécsi születésű Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka is indult, nyolc évvel azután, hogy szintén májusban sikert sikerre halmoztak az Európa-bajnokságon. Jakabos 200 pillangón ezüstérmet szerzett, és nem járt messze az olimpiai szinttől, 1.4 másodpercre (a 2022-es Európa-bajnokság óta nem úszott ilyen jól ebben a számban), vegyesen ugyanakkor, bár dobogóra állhatott mindkét kiválóság, egyelőre 5-6 másodperc választja el őket Párizstól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában