Kosárlabda

2024.03.07. 09:30

Kiss Virágék átléptek a Final Four küszöbén, de több pécsi is szomorkodhat

Móga Richárd

Forrás: Takács Ákos

Fotó: Facebook

Több baranyai kötődésű női kosárlabdázó is érdekelt volt szerda este az Euroliga negyeddöntőiben, de csak a Rátgéber Kosárlabda Akadémia neveltje, Kiss Virág ünnepelhetett, ugyanis együttesével bejutott a 2023/24-es Final Fourba. 

A magyar válogatott centerét is foglalkoztató Mersin bizonyíthatott elsőként, méghozzá  hazai környezetben a Zaragoza ellen. A páratlan negyedekben egyaránt hoppon hagyta ellenfelét a házigazda, így könnyed győzelmet ünnepelhetett a török alakulat (86–63). Kiss Virág huszonegy percet töltött a pályán, 10 ponttal, 4 lepattanóval, valamint 2 gólpasszal járult a sikerhez.

Aztán az egész ország szorított a DVTK továbbjutásáért, amire minden esély megvolt, látva a párharc korábbi két találkozóját, de Völgyi Péter alakulata borzalmasan kezdett, kiélezett helyzetekben pedig bizony megremegtek a kezek (58–73 Villeneuve). A pécsi lány, Tenyér Zsófia ezúttal nem jutott szóhoz.

A játéknap utolsó összecsapásán Juhász Dorkának lehetett szurkolni, akinél csak a Praha kiválósága, Sabally Nyara volt eredményesebb (19 pont) az egész mezőnyben, de a Rátgéber Kosárlabda Akadémia növendéke hiába sziporkázott, elmaradt az izgalom (Praha–Schio 74–54). Juhász Dorka a Beretta Famila Schio színeiben közel harminchárom percet töltött a pályán, és ez idő alatt dupla-duplát ért el, 15 pont és 11 lepattanó került a neve mellé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában