Tájfutás

2023.08.10. 09:14

Helytállt a vb-nél is erősebb mezőnyben

Kvanduk Bence

Csehországban rendezték a tájékozódási futók világkupa versenyét, amelyen a PVSK sportolója, Baumholczer Máté is képviselhette hazánkat. 

– Mivel ez Csehországnak egy nagyon védett területe, ritkán látogatható, és nagyon kevés versenyt rendeznek, például itt volt 1972-ben a világbajnokság – hangsúlyozta a versenyző felkészítője, a Vasút tájfutó szakosztályának szakmai vezetője, Vonyó Péter a klub honlapján. – A terep kiváló, aki ide eljut, annak nemcsak nagy élmény, de igazi izgalmas kihívás is. Annyit kell tudni a Vk-futamokról, hogy ezeken egy nemzetből többen is indulhatnak, ezért lényegében erősebb a mezőny, mint egy világbajnokságon. 

Baumholczer helytállt a nagyon kemény mezőnyben is. Sprintben 60. lett, sprint váltóban a 2. csapattal a 25. helyen futott be. A két egyéni számban középtávon a 88., hosszútávon a 67. helyen ért célba. 

– Nagyon jó volt, hogy egy kiváló versenyzője a PVSK-nak ismét ott lehetett egy rangos világversenyen – tette hozzá Vonyó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában