Kosárlabda

2023.08.04. 13:01

Elkapták a brazilokat a magyarok

Móga Richárd

A ragyogó ötödik pozícióért szállhat harcba a magyar válogatott a 2023-as Universiadén, miután az 5-8. helyért párharc alkalmával nagy küzdelemben sikerült 66–61-re legyőzni Brazíliát.

A Tajvan ellen negyeddöntőben elszenvedett fájó búcsú már a múlté (75–72), így lányaink igyekeztek az adott helyzetből kihozni a lehető legtöbbet. Brazília ellen küzdős meccs kerekedett, ahol mindkét oldalon is sok volt a pontatlanság. Mindenesetre az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapatának új szerzeménye, Mérész Beatrix, valamint korábbi nagy kedvence, Wentzel Nóra is szárnyalt.

Előbbi tizenkét, míg utóbbi tizennégy pontot jegyzett a dél-amerikai ellenfél ellen. Remeklésük nagyon kellett, ugyanis a végletekig kiélezett volt a csata, így egy pillanatra sem lehetett hátradőlni.

A magyar válogatott ellenfele az ötödik helyért Lengyelország lesz, méghozzá szombaton hajnalban, tehát reggelre remélhetőleg már ünnepleni lehet a mieinket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában