Labdarúgás

2023.07.10. 16:19

Kölcsönjátékossal pótolja Kocsis Bencét a PMFC

Visszahívta a Paksi FC Kesztyűs Barnát és Kocsis Bencét, de egy labdarúgót biztosított is, hogy pótolhassa távozóit az NB II.-es PMFC labdarúgócsapata. Gyurkits Gergő érkezett kölcsönbe az Atomvárosból.

Kvanduk Bence

Fotó: Kurdi József/PMFC

Íme a klub közleménye:

„A 21 esztendős, élvonalbeli tapasztalattal rendelkező középpályás 2024 nyaráig kölcsönbe érkezik Paksról.

Örömmel jelentjük be, hogy a PMFC és a Paksi FC vezetőségének közös megállapodása értelmében Gyurkits Gergő kölcsönjátékosként az NB II-es labdarúgócsapatunkat erősíti a 2023/24-es szezonban. A 21 éves bajai futballista szülővárosában kezdte pályafutását, később a Vasas Kubala Akadémia korosztályos csapatait erősítette, majd 2018-ban Paksra igazolt.

A belső középpályás az utánpótlásból felkerülve a 2020/21-es idényt az NB III-ban szerepelő Paksi FC II gárdájában játszotta végig, kiemelkedő játékával pedig felhívta magára a figyelmet a felnőtt csapatnál, tehetségét bizonyítva előbb aláírhatta pályafutása első profi szerződését, 2022 január 29-én pedig bemutatkozott az élvonalbeli bajnokságban.

A Zalaegerszeg, majd a Kisvárda ellen csereként kapott lehetőséget, a fehérvári idényzáró találkozón viszont már kezdőként lépett pályára, s látványos akciógólja mellett még egy gólpasszt is kiosztott a Vidi otthonában. A korábban 16 NB I-es és 6 MOL Magyar Kupa mérkőzésen szereplő Gyurkits Gergő kölcsönszerződése értelmében jövő nyárig segíti a PMFC-t.

– Minden tekintetben pozitívak az első benyomásaim, befogadóak a társak, könnyen megy a beilleszkedés – árulta el új érkezőnk. – A vezetőedző és a szakmai stáb által meghatározott munka igen kemény, de hiszem, hogy meglesz az eredménye. Szeretném a pályán megmutatni az erényeimet, valamint célom, hogy gólokkal és gólpasszokkal segítsem a csapatot!”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában