Tájfutás

2023.07.25. 13:21

Kellett a pécsi futó remeklése is

Kvanduk Bence

Az első tízbe hozta a PVSK tájfutója, Baumholczer Máté a magyar válogatottat a svájci világbajnokságon. Ormay Mihály a 16. helyen váltott, majd Jónás Ferenc a 12. helyig előrehozta váltónkat, végül a pécsiek kiválósága az ukrán és a német csapatot is lehajrázva tizedikként ért be. 

– A magyar váltó és ezen belül Máté óriásit teljesített – értékelte Vonyó Péter, a PVSK tájfutóinak szakmai vezetője a válogatott szereplését a Vasút honlapján. – Tudni kell, hogy egy váltó jó szereplése nagy mértékben a befutó teljesítményétől függ. Ő az, aki megnézi ki van előtte, vagy mögötte, és számolhat a jobb teljesítmény érdekében. Ahhoz, hogy Máté le tudta előzni az ukránokat, és lehajrázta a németeket kellett a másik két fiatal magyar váltótag kiváló teljesítménye is. Ez 12 év óta a legjobb teljesítménye a magyar férfi felnőtt váltócsapatnak és ehhez az eredményhez Máté is alaposan hozzájárult. 

Éremtáblázat: 1. Svájc 3 arany-4 ezüst-0 bronz, 2. Svédország 2-1-2, 3. Norvégia 1-0-2, 4. Finnország 0-1-1, 5. Ausztria 0-0-1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában