labdarúgás

2018.10.29. 15:58

A példaképe a belga sztár, Eden Hazard

Archie Hawkins. Ilyen néven volt angol színész, brit, második világháborús veterán és van profi bokszoló, szintén a szigetországból. No meg ifjú labdarúgó is a PVSK megyei I. osztályú labdarúgócsapatában.

Horváth L.

Fotó: Löffler Péter

A mi Archie Hawkinsunk márciusban múlt tizenhat. Londonban született, a szülei angolok, áttelepültek Magyarországra, amikor a srác 5 esztendős volt. Orfűn laknak, édesanyja angolt tanít, egy kicsit tud magyarul, apja pedig honlapot szerkeszt. Archienak van egy öccse, a 10 éves George, ő is a vasutasoknál focizik.

– A PVSK az első klubom, jól érzem magam itt – mondja tökéletes magyarsággal Archie. – Tavasszal kétszer csere voltam a felnőttcsapatban, ahol áprilisban mutatkoztam be. Itt védekező középpályás a posztom, az ifiben általában belső védő voltam. A pécsi Kodály Zoltán Gimnáziumban tanulok, spanyol tagozatra járok.

A PVSK-nál Reith Róbert volt az első edzője, most is ő foglalkozik vele a megye I.-es gárdánál.

– Kisgyermek kora óta ismerem, maximálisan meg vagyok elégedve vele, kiváló a játékfegyelme, kitűnően olvassa a focit, fiatal kora ellenére érett futballt játszik – állapítja meg róla trénere. – Izomzatot kell rápakolni, ha ez sikerül, akkor jó labdarúgó válhat belőle.

Archie az angol labdarúgást szereti, kedvenc csapata a Chelsea, példaképe pedig a londoni klub belga sztárja, Eden Hazard.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában