kosárlabda

2018.04.06. 15:32

Wentzel Nóra nem hitte, hogy ilyen hamar ekkorát lép előre

vWentzel Nóra a szezon elején még csak heti egy-két edzés erejéig került a PEAC-Pécs felnőtt csapatához, mostanra viszont eljutott odáig, hogy húsz-harminc perceket játszik a legerősebb együttesekkel, a Szekszárddal és a Sopronnal szemben is. A mindössze tizenhét éves, korosztályos válogatott kosaras él a lehetőséggel.

K. Mayer András

A Sopron elleni bajnoki negyeddöntő második felvonására készül a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata. Ma délután a Lauber Dezső Sportcsarnokban csap össze a két együttes, s a leendő házigazdák tizenhét éves tehetsége, Wentzel Nóra bízik benne, hogy lesz esélyük a győzelemre.

– Hazai pályán mindig erősebbek vagyunk, mint idegenben. A Sopron Euroliga Final Fourt fog játszani, sokkal leterheltebb, mint mi, így aztán bízom benne, hogy saját szurkolóink előtt meg tudjuk őket fogni – fogalmazott Wentzel.

Ahhoz, hogy ez sikerüljön, neki is jó teljesítményt kell nyújtania. Az utóbbi időszakban nem is marad adós ezzel, nem csoda, hogy a Szekszárd ellen majdnem harminc percet volt a pályán, és a Sopron elleni negyeddöntő első felvonásán is közel húsz percet kapott.

– Az alapszakaszban kötelező az első félidőben egy húsz év alatti játékost a pályán tartani, ennek is köszönhetem, hogy sok szerepet kapok. Ugyanakkor a Szekszárd ellen a nagyszünet után is sokat játszhattam, aminek nagyon örülök.

Jó látni, hogy bátran vállalkozik, úgy tűnik, nincs benne félsz. Nem remeg a keze, amikor dobóhelyzetbe kerül – a Szekszárd ellen például három triplát is bevágott.

– Valóban nem vagyok izgulós típus. Na jó, meccs előtt még izgulok picit, de amint elkezdődik, elmúlik – mondta a korosztályos válogatott Wentzel (az U16-osokkal tavaly Európa-bajnoki ezüstérmes lett), aki budapesti lány, s 2016 őszén került Pécsre. Jó szemmel választották ki, hiszen hamar odakerült a PEAC-Pécs csapatához, s bár még mindig csak tizenhét, nem a juniorok, hanem az NB I.-es felnőttek edzéseit látogatja.

– Egyáltalán nem gondoltam, hogy most ilyesmiről beszélhetek. Eleinte arról volt szó, hogy egy-két edzésre menjek a felnőttekhez, aztán itt ragadtam. Nem bánom, hogy így alakult!

S hogy mi lesz a folytatás? Egyelőre fogalma sincs róla: jövőre érettségizik, addig biztosan marad a PEAC-Pécsnél.

Jön a második

Nem sok jót ígért az, hogy a PEAC-Pécs nem túl előkelő pozícióban, a hetedik helyen zárta az alapszakaszt, hiszen így egy nagyon erős ellenféllel került össze a negyeddöntős párharcban. A bajnoki címvédő Sopron ellen kell helytállnia Gabriel Carrasco együttesének, s itt most valóban a helytálláson van a hangsúly, továbbjutási esélyekről ugyanis nem igazán beszélhetünk. Az első meccset harminc ponttal, 85-55-re el is veszítették a pécsiek, ma délután (18.00) azonban a Lauber Dezső Sportcsarnokban megmutathatják, hogy van bennük spiritusz!

Ahhoz, hogy szoros mérkőzést játszanak, jó egyéni teljesítményekre van szükség – olyanokra, amilyet például Sarah Imovbioh nyújt a szezon során. A nigériai légiós a lepattanózás királynője a hazai mezőnyben: átlagban meccsenként 14,6-ot gyűjt be. A gólpasszok tekintetében Szanja Mandicsra sem lehet panasz, a PEAC-Pécs szerb irányítója második a listán, meccsenként átlagban 6,45-öt oszt ki.

A mai meccsen nem csak tőlük, minden játékostól maximumra van szükség ahhoz, hogy esetleg legyen a párharcnak harmadik csatája.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában