Megemlékezés

2 órája

Hősök és Áldozatok: megjelent Czukor Antal könyve

Siklóson is megemlékeztek az 1956-os eseményekről. A Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpont és a város önkormányzatának támogatásával jelent meg Czukor Antal Hősök és Áldozatok című könyve.

Tóth Viktória

Vincze Bernadett (balról), Czukor Antal, Bender Attila és Riegl Gábor a siklósi könyvbemutatón

Fotó: Rajnai Róbert

A szabadságharc évfordulójának alkalmából szervezett siklósi ünnepségsorozat részeként kedden délután a Siklósi Vár Lovagtermében pódiumbeszélgetést hallgathattak az érdeklődők a könyv szerzőjével, emellett Bender Attilával, az ‘56-os Szövetség Siklósi Szervezetének elnökével, valamint Riegl Gábor polgármesterrel. A beszélgetést Vincze Bernadett, a Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpont intézményvezetője moderálta.

siklós, szabdságharc, könyvbemutató
Sokakat érdekelt a könyvbemutató a Siklósi Vár Lovagtermében.
Fotó: Rajnai Róbert

A könyv levéltári kutatások alapján dolgozza fel a szabadságharc után a forradalomban résztvevő siklósiak ellen indított pereket. Bemutatja, hogy a túlélők családja hogyan élte meg az akkori történéseket, és ezek milyen hatással voltak a további életükre. 

A könyvbemutatót követően a résztvevők égő fáklyákkal a kezükben vonultak a katolikus temetőbe, ahol a múltidézést követően megkoszorúzták az ‘56-os emlékművet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában