Programkavalkád

2 órája

Ha őszi szünet, akkor irány Pécs!

Kiemelten sok programmal készülnek az őszi szünetre a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben és a világörökségi helyszíneken. Október 26. és november 3. között kiállítások, kreatív workshopok, halloweeni programok, koncert és csoportos séták tárházából válogathatnak a látogatók.

Bama.hu

Fotó: Ruprech Judit

A Zsolnay Negyedben található kiállítások az őszi szünet során november 1-jét leszámítva minden nap nyitva tartanak. Ha valaki nem önállóan, hanem csoportos séta keretében szeretné megismerni a tárlatokat, akkor az alábbi lehetőségek várják.

Fotó: Ruprech Judit

Irodalmi sétát tartanak a Zsolnay Negyedben október 26-án, mely során idegenvezető segítségével megismerhetők a Zsolnay család életének legfontosabb helyszínei, a sétát pedig versek kísérik.

A Zsolnayak léptei nyomában - séta a család egykori otthonában című programon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a Zsolnay családtagok életének érdekes fejezeteibe és megismerhetik a Zsolnay Gyár fejlődésének mérföldköveit.

Ha valaki a legnépszerűbb Zsolnay-kiállítást szeretné alaposan megismerni, azt várja a Felfedező séta a Gyugyi-gyűjteményben című vezetés, mely során a világ egyik legjelentősebb Zsolnay-kollekcióját ismerhetik meg a résztvevők.

Kreatív alkotó workshopok

A kerámiafestő workshopon saját csempét, medált vagy hűtőmágnest lehet festeni, amit azonnal haza is vihetnek a résztvevők. A csempehajtogatás foglalkozáson pedig gyönyörű, Zsolnay csempe-ihlette képeslapokat hajtogathatnak profi segítő támogatásával.

 

Kalandozás a csillagok között vagy a virtuális valóságban

A virtuális valóságba vágyókat 40-féle VR szemüveges játékélménnyel és autós szimulátorral várja a VR Univerzum. Aki valami pihentetőbbre vágyik, annak érdemes beülnie egy planetáriumi előadásra! Az 50 perces, látványos bemutatókat csillagászok tartják különféle témákban. Ezen kívül a Varázsóra fizikai bemutatói és a „pécsi Csodák Palotájaként” emlegetett Labor - Interaktív Varázstér is várja az érdeklődőket.

 

Koncert: Aranyakkord Kiss Tibivel!

A Quimby-ből jól ismert Kiss Tibi és zenésztársai Pécsre érkeznek október 26-án! Az Aranyakkord egy szobazene hangulatú koncert, ami egyszerre pszichedelikus-akusztikus, Rock’n’Roll-os, romantikus és éterien csilingelős.

 

Halloween

Október 31-én napközben gyerekprogramok, éjszaka viszont 16 éven felülieknek szóló rémisztő élmények várnak minden borzongani vágyót! A rémségek üvegházában a felnőttek élhetik át legijesztőbb rémálmaikat. Utána jól fog esni egy ördögi koktél a jelmezes Halloween partyn DJ Venommal és DJ Turnerrel!

A Zsolnay Negyed programjai részletesen: https://www.zsolnaynegyed.hu/ajanlataink/oszi-szunet-a-zsolnay-negyedben 

 

Az UNESCO világörökségi helyszínek kínálata:

Egyénileg és tematikus csoportos séták során is bejárható a föld alatti Pécs, felfedezve az ókeresztény sírkamrák sejtelmes világát. A Püspökök, pasák és vezírek című helytörténeti séta pedig Pécs belvárosában kalauzol el a török-kori emlékek között.

A gyerekekre is gondoltak: Egy időgép a 4. századi Sopianae-ben landolt, és olyan sebességgel csapódott a földbe, hogy darabjaira esett és a 12 csavar, ami nélkül az időgép nem megszerelhető, elveszett. A gyerekeknek ezeket kell megtalálniuk egy történelmi szabadulószoba játék formájában az Oly korban...elveszve az ókorban program során október 30-án.

Családi nap lesz november 2-án, ahol egy izgalmas utazást lehet tenni az időben és a történelemben! Öltözz római viseletbe, hívd ki családodat és barátaidat egy római társasjátékra, és készíts emlékeket kézműves műhelyünkben a Sopianae ős(z)i öröksége programon!

A világörökségi helyszínek programjai részletesen: https://www.vilagoroksegpecs.hu/oszi-szunet-a-pecsi-vilagoroksegi-helyszineken

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában