Labdarúgás

1 órája

Pécsi derbit rendeznek szombaton a Stadion utcában

Pécsi derbivel rajtol el az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulója. A PVSK az egyre jobb formába lendülő PEAC II. vendége lesz. Az éllovas Mohács Siklósra látogat, a Komló a Nagykozárt fogadja, a sereghajtó Harkány pedig a Bóllyal csap össze.

Szabó Dániel

Fotó: Löffler Péter

A PEAC II. és a PVSK is egy Harkány elleni 2–0-s győzelemmel hangolt a pécsi derbire. 

pvsk, peac, rangadó
A PEAC II. és a PVSK várható kezdőcsapata

Október 19., szombat, 11.00

PTE-PEAC II. (4.)–PVSK (5.)

A PEAC II. utoljára a nyitányon, a Bóly ellen kapott ki, azóta hat mérkőzést vívott meg veretlenül. Gál Szabolcs együttese ráadásul az előző négy meccséből hármat megnyert, egyedül az éllovas Mohács szerzett pontot ellene. 

A PVSK a hét forduló alatt még egyszer sem ikszelt, három győzelem és négy vereség a mérlege. A Vasút szervezett védekezésével és veszélyes kontráival már több élcsapat dolgát is megnehezítette, s városi riválisa ellen is erre készült.

Hadobás Gergő, a PEAC II. másodedzője: – Néhány hiányzó ellenére ezt a meccset – főleg hazai pályán – meg kell nyernünk. A srácok jól dolgoztak a héten, nem is féltjük őket, mindenkit bátran pályára küldünk, ha úgy alakul. Ettől függetlenül nagy csata lesz a PVSK fiatal, gyors játékosaival szemben, ezért nem szabad hibázni sem elöl, sem hátul, mert könnyen „nagy arc kudarc” lehet a vége.

Bánhegyi Zsolt, a PVSK vezetőedzője:  – A Harkány ellen nagyon fontos három pontot szereztünk. Úgy gondolom, hogy a második félidőben jól játszottunk, az erőnlétünk is rendben volt, s a jobb helyzetkihasználásunk döntőnek bizonyult. A PEAC és a PVSK egymás elleni meccsei – helyezéstől függetlenül – mindig rangadónak számítanak. Most mindkét gárda jó formában van, s pont ezért egy látványos, kiélezett mérkőzésre számítok. A PEAC II. egy nagyszerű csapat, remek játékosokkal, de mindent el fogunk követni, hogy minél jobb eredményt érjünk el, s mi hagyhassuk el boldogabban a pályát.

Október 19., szombat, 14.30

Sport36 Komló (6.)–Nagykozár (7.) 

A Komló az előző körben közel állt a pontszerzéshez a Villány ellen, de végül fordított és nyert a címvédő. Turi Zsolt csapata ugyan csak a hatodik helyen áll, de egy győzelemmel felzárkózhat az élmezőnyhöz. Az biztos, hogy nagyon fontos meccs vár a Bányászra, de ezt elmondhatják magukról a nagykozáriak is. Bodor Márkóék az elmúlt hétvégén 3–2-re felülmúlták a Siklóst, és egy újabb sikerrel már a Komlót is megelőznék a tabellán.

Alpassport Siklós (8.)–Mohács (1.)

Ha a Siklós tavalyi teljesítményét vesszük alapul, akkor a vártnál biztosan gyengébben szerepel a csapat. Ezen a hétvégén sem lesz egyszerű kimászni a gödörből, ugyanis a mezőny egyetlen veretlen alakulatát, a Mohácsot fogadja Bíró Ferenc együttese. Az éllovas nagyszerű formában van, s kiváló eredményeivel egy olyan kényelmes pozícióba került, hogy egy vereséggel is biztosan az élen maradna. Péter József tanítványai viszont ezt a csatát sem valószínű, hogy félvállról veszik, hiszen minden pontra szükségük van.

Október 20., vasárnap, 14.30

Bóly (2.)–Gyógyfürdő Harkány (9.)

A bólyiak ugyan kikaptak az előző fordulóban a Mohácstól, de így is remek idényt futnak, így a második helyről várhatják a folytatást. A Harkány jelenleg a tabella utolsó helyén tanyázik, de hozzá kell tenni, hogy sokszor nem volt szerencséje Szabó Zsolt gárdájának.

Szabadnapos: Villány.

Forrás: MLSZ adatbank

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában