Pécsi kultúrházak hétvégi kínálata

2 órája

Betegségmegelőzés, családi túra, selyemfestés is lesz

Izgalmas programokat szervez minden korosztálynak 21-én szombaton és 23-án hétfőn a Pécsi Kulturális Központ.

Mészáros B. Endre

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Anatoliy Cherkas

Szombaton Csipiszke túra (Várom a párom) indul 4-8 éveseknek és családjuknak a VIII. Pécsi Tanuló Város Fesztivál keretében 10-12 óra között a pécsi Barbakán térről. A pécsi Várfalat járják körül, miközben beszélnek a város történetéről, régi lakóiról és Nemes Krisztina természetpedagógiai szakvezető vezeti az érdeklődőket.

Ugyancsak 21-én szombaton a PKK Uránvárosi Művelődési Házban (Pécs, Radnóti M. u. 8.) 10-12 óra között Creator Klubban találkozhatnak a Lego szerelmesei.

Selyemfestés workshop keretében zajlik művészetterápiás foglalkozás  55 év felettieknek szeptember 23-án  hétfőn 9-12 óra között a PKK Uránvárosi Művelődési Házban Melegh Andrea selyemfestő útmutatásával. A részvétel ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött a [email protected] e-mail címen.

Szintén hétfőn, 10-11 óra között a PKK Patacsi Művelődési Házban (Pécs, Fő u. 20.) Kerekítő - Mondókázó programon lehet részt venni  - kerekítő manó bábjeleneteivel, hangszerjátékkal, dalokkal, népi mondókákkal. Ezt a foglalkozást a továbbiakban minden hétfőn megrendezik, az első alkalommal bejelentkezés szükséges! A foglalkozásvezető: Dr. Harmatné Horesnyi Mária ([email protected]), a részvétel ingyenes.

A PKK Apáczai Közösségi Házban  (Pécs, Tolsztoj u. 10.) szeptember 23-án  hétfőn 14.30-16 óra között Diabétesz Klub várja az érdeklődőket. Itt előadások, beszélgetések hangzanak el a betegségben érintetteknek, alkalmanként kulturális programokkal, a továbbiakban minden hónap első hétfőjén.

PKK Uránvárosi Művelődési Házban szeptember 23-án hétfőn 16.30-17.30 között Artiskids elnevezéssel művészeti foglalkozássorozat zajlik gyerekeknek a Waldorf- és Rogers módszer, valamint a pozitív pszichológia eszközeivel. Ez konkrétan egy korszakról, egy festőről, egy művéről,  egy gyermeki

alkotásról szól, az adott kor zenéivel.

Ugyanitt szintén hétfőn 18-19 óra között bűvész szakkört tart Richard Davidson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában