Egész napos programkavalkád

2024.08.19. 10:30

Mindenki megtalálja a számára kedves programot a Pécsi Egyházmegye fesztiválján

A Pécsi Egyházmegye az idei évben is megrendezte családi fesztiválját augusztus 19-én, amely a KOVÁSZ nevet kapta. Az egész napos rendezvényre várják a kicsiket, nagyokat, fiatalokat és időseket, a családosokat és az egyedülállókat is.

Czeczon Enikő

20220820 Pécs A Pécsi Egyházmegye a Kovász Családi Fesztivál keretén belül megnyitotta a nagyközönség előtt a Rózsakertet, ahol 1954 és 2010 között a pécsiek körében igencsak népszerű zenés-táncos nyári vendéglátó egység működött. Fotó: Löffler Péter lp Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

Az esemény kiemelt programja között szerepel Felföldi László pécsi megyéspüspök köszöntője a Rózsakertben, délelőtt 10 órai kezdéssel. Ezt követően Ringató gyerekkoncertnek és hangszersimogatónak ad otthont a nemrégiben megújult közösségi tér.  

11 óra 30 perckor a Püspöki Palota kertjében a Kishalász zenekar ad koncertet, 14 óra 30 perckor pedig Bohóc Brigád címen láthatnak az érdeklődők előadást a Malőr Cirkusz jóvoltából.  

A Rózsakert ad otthont a Kalimpa Színház Gesztenyefa palota mesekoncertjének 15 óra 30 perckor, majd ide érkezik az APACUKA zenekar. 18 órakor pedig a székesegyházban püspöki szentmisét tartanak. 

Mindezek mellett lesz ugrálóvár, arcfestés, kézműves foglalkozások, termelői piac és pékműhely is, ahol kovásszal készülnek a finomságok. Továbbá a Pécsi Püspökség helyszínein ingyenes tárlatvezetéseket is tartanak. 

Részletekért keressék fel a Pécsi Egyházmegye honlapját. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában