Különleges ízek

2024.08.30. 15:40

Mexikó hangulatát hozzák el a pécsi belvárosba

Jusztin Levente

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: ItzaVU

Szeptember 7-én este hét órakor három ételt is kóstolhatnak azok, akik élvezni szeretnék Mexikó ízletes ételeit egy igazán hangulatos miliőben, az Eleven vinotékában. A menüben Pozele Rojo, Barbacoa és chilis brownie is lesz.

A legelső fogás a Pozele Rojo, egy kukoricás húsleves. Hagyományos mexikói ételnek számít, így karácsonykor is szívesen tálalják első fogásként. Disznóhúst tesznek bele, mellé kerül a sok kukorica. Tálalásnál avokádó, koriander, hagyma és lime kerül.

Főételként a Barbacoa kerül az asztalra. A lebarnított húshoz fokhagymát, jalapeno paprikát és hagymát pirítanak. Így kapnak egy igen finom ragut, amit ezen az estén fermentált zöldségekkel és chilivel tálalnak. A marhából készült étel nem csak Mexikóban, hanem egész Dél-Amerikában egy közkedvelt fogás. 

Desszertként pedig azoknak kedveznek a szervezők, akik szeretik az édeset és a csípőset keverni. A chilis brownie tökéletesen lezárja a gasztronómiai élvezeteket.

A hangulathoz hozzájárul két koncert is. Carlos Marquez mexikói zenész az ország dallamait varázsolja az étterembe, illetve Pécsről a három csodálatos hangú énekes-formáció, a Swing Ladies műsora szórakoztatja az érdeklődőket.

A rendezvény zártkörű, ezért előzetes regisztrációhoz kötött a részvétel, a vacsora ára 9900 forint.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában