Balokány

2024.08.27. 08:25

50 éves jubileumot ünnepel a Pepita

Ötven évvel ezelőtt tervezte meg a pécsi Balokány-ligetben található Pepitát Oltai Péter. A jubileumi alkalmat érdekes rendezvényekkel ünneplik augusztus 27-én délelőtt 10 és délután 3 óra között.

Czeczon Enikő

A rendezvény részeként kísérletet tesznek arra, hogy a Balokány-tavat teljes kört alkotva körbe táncolják a Nyugdíjasklubok és Idősek “Életet az éveknek” Országos Szövetsége Mozgással-Tudással az Aktív Időskorért közös kísérőprogramjaként. A táncban segítséget nyújt Nagy Marika, aki mintegy egy évtizede hivatásos szenior örömtánc oktató. 

A tó körüli közös táncot követően bemutatják a Nordic walking módszert, majd szenior tornát tartanak dr. Rétsági Erzsébet Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Fizioterápiás és Sporttudományi Intézet kandidátusa vezetésével. Délután 1 órakor pedig elsősegélynyújtással, életmóddal, táplálkozással, rendszeres mozgással kapcsolatos beszélgetés zajlik majd a Pepitában.  

Mindemellett az eseményre kilátogat a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség is, amely túrázási ajánlatokat oszt meg a résztvevőkkel.  

Részletek a Balokány Liget Facebook-oldalán olvashatók.  

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában