2018-ban kezdődött a történet

2024.07.02. 10:00

Az új edző különleges, néha már őrült módszereket alkalmaz a focistáknál

Újabb egészestés anime, méghozzá sportos, hódít a pécsi Cinema Cityben is Blue Lock The Movie – Episode Nagi címMEL. Az alkotást július 2-án három alkalommal – 11:30; 16:00; 19:30 – vetíti a mozi.

Czeczon Enikő

A történet alapját az adja, hogy a 2018-as labdarúgó világbajnokságon a japán csapat csak a 16. helyezést érte el. A helyi futballszövetség ezen eredmény miatt felbérel egy titokzatos, kiismerhetetlen mestert, akinek egyetlen feladata van: egy mindenki elől elzárt helyen neveljen a csapat számára egyetlen, legyőzhetetlen góllövő csatárt. Az edző így összegyűjt háromszáz középiskolás focistát, akiket elvisz a zárt táborba, és munkához lát. Különleges, néha már őrült módszereket alkalmaz, de aki kiesik, az mehet, és soha többé nincs esélye a válogatottságra. Nagi lusta, vonakodó, de a foci született zsenije, és így talán ő az egyetlen, aki úgy érkezik a szuperszigorú edzőtáborba, hogy nem érdekli az eredmény, de aztán kiderül, hogy elég néhány ellenség, és előbújik belőle a harcias barát.  

A Blue Lock egy japán mangasorozat, amelynek első fejezete 2018-ban jelent meg, majd 2022-ben televíziós sorozatadaptációt készítettek belőle 2022-ben, ami egészen 2023-ig adásban volt. Ezt követően született belőle a film, amelyet a pécsi Cinema City eredeti nyelven, azaz japánul vetít magyar felirattal. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában