Boccia

2024.07.04. 10:13

Tizenhat év után ismét két magyar bocciázónak szurkolhatunk a paralimpián – köztük egy pécsinek

Móga Richárd

Fotó: Szabó Miklós

Tizenhat éve nem látott sikert könyvelhetett el a PTE PEAC versenyzője, Szabó Alexandra, ugyanis ez idő alatt egyetlen magyar bocciás sem szerzett kvótát a paralimpiára. A huszonnégy esztendős sportoló a kvalifikációs időszak végén az ötödik, jelenleg pedig a harmadik helyet foglalja el a világranglistán, csupán két ponttal lemaradva az első helyezettől, így a paralimpiai kvóta sorsa nem volt kérdéses.

A Nemzetközi Boccia Szövetség legfrissebb tájékoztatójából kiderült, hogy hazánk egy újabb egyéni kvótával gazdagodott a párizsi paralimpiára, amelyet a BC2-es női boccia-játékosok mezőnyében Nagy Vivien, a budapesti Merek SE versenyzője szerzett meg.

Magyarország sportolói eddig 35 kvótát szereztek a párizsi paralimpiára: hetet úszásban, hatot-hatot kajak-kenuban és kerekesszékes vívásban, négyet-négyet asztaliteniszben és atlétikában, kettőt-kettőt bocciában és sportlövészetben, egyet-egyet erőemelésben, íjászatban, kerékpárban és lovaglásban. A paralimpiai mozgalom legfontosabb sporteseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában