Bama.hu videó

2024.07.21. 18:03

Az Alexandra Kiadócsoport az olvasás örömét sok emberhez eljuttatja (videó)

Nem mindenki jut el nyaralni vagy telelni az idei esztendőben. Egy jó könyv azonban néha felér egy nyaralással. Új világok nyílnak meg az olvasók előtt, és minden lap egy új kalandot tartogat. A kötetek árai a magasba szöktek ugyan, de létezik olyan kezdeményezés, mint például az Alexandra Kiadócsoport által szervezett szépséghibás és akciós könyvvásár, amely pénztárcabarát és lehetőséget teremt az utazásra.

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

Több ízben is kilátogattunk már az Alexandra Kiadócsoport pécsi könyvvásáraira. Első alkalommal még 2022. őszén a Csorba Győző Könyvtárral közreműködve, az Országos Könyvtári Napok keretein belül biztosítottak lehetőséget az olvasóknak, hogy olyan példányok között kutassanak, amelyek kisebb-nagyobb szépséghibával rendelkeznek. 

Az Alexandra Kiadócsoport várásárja újra Pécsen
Az Alexandra Kiadócsoport várására újra Pécsen
Fotó: LP

A sikerrel zárult vásárt követően több sem kellett a kiadócsoportnak, 2023-ban és 2024-ben is megfordultak a vásárral Pécsen, csak új helyszínen, a Pécsi Vásárcsarnokban. A legutóbbi alkalom a vármegyeszékhelyen július 21-én volt.  

A hivatalos nyitás délelőtt 10 órára esett. Az épület Bajcsy-Zsilinszky utcai főbejáratán engedték be fokozatosan az olvasókat, hogy odabent véletlen se alakuljon ki nagy tumultus, és könnyedén lehessen mozogni a kialakított térben.  

Az első pécsi vásárt követően már minden egyes kitelepülésre rengeteg, hibátlan, de akciós kiadványokkal is érkeznek a szervezők. Így több mint 15 ezer különféle könyv között lehet válogatni az eseményeken, amelyeken a legalacsonyabb ár 100 forint. A kötetek mellett pedig CD-, DVD-kínálat és játékok között is keresgélhetnek a látogatók. 

A kiadó bevásárlókosarakat is kihelyez a helyszíneken, de azok mindig gyorsan elfogynak, így a vásárlók a vászontáskájukba vagy a velük érkezők kezébe kezdik pakolni a kiválasztott köteteket. Ez igaz volt a pécsi vásárra is, ahol nem egyszer elhangzott az a kérdés, hogy “nem lesz már elég?”, a válasz vagy csend volt, vagy egy morcos “nem, nem lesz, ilyen lehetőséget nem fogok kihagyni”. 

Az Alexandra Kiadócsoport vásárján már élfestett kiadványokkal is lehetett találkozni

Minden korosztály képviseltette magát a vásáron, ami egyértelmű bizonyítéka annak, hogy az olvasás nem ment ki a divatból. A kosarakba egyaránt kerültek klasszikusok és mostanában megjelent, népszerű regények, mint Lucy Score romantikus trilógiája, amit gyönyörű élfestett kiadásban is beszerezhettek a rajongók.  

Az Alexandra Kiadócsoport mindig is küldetésének tekintette, hogy az olvasás örömét minél több ember számára elérhetővé tegye országszerte. Ezekkel a vásárokkal ezt el is érte, és ez a jövőben sem fog változni. Pécs után ellátogatnak még ezen a nyáron Bajára, Győrbe, Miskolcra, Szombathelyre, Érdre és Zalaegerszegbe is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában