Gratulálunk!

2023.11.05. 15:41

Pécsi fotós képeit díjazták Veszprémben

Október végén került sor annak a fotópályázatnak az eredményhirdetésére és díjátadójára az Agóra Veszprém Kulturális Központban, amely Európa idei kulturális fővárosának Jutasi lakótelepét helyezte a fókuszba.

Mohay Réka

Forrás: Somogyvári-Mecskei Mária

A szervezők olyan fotókat vártak, amelyek megidézik a lakótelepi hangulatot, mesélnek az ott élők mindennapjairól, illetve bemutatják a városrész értékeit, szépségeit.

Forrás: Somogyvári-Mecskei Mária 

A résztvevők között volt a pécsi Somogyvári-Mecskei Mária is, aki öt beküldött képéből hárommal 2. helyezést ért el a pályázaton.

A fényképész még a nyár végén kapta el a bemutatott pillanatokat, melyeket fekete-fehérben állított ki. Egyik képén egy napvitorla alól fotózta a településrész egyik épületét, másik kettőn a lakópart hangulatát, illetve az Agóra közelében lévő szobrot mutatta be. A tárlatot Mátyus Károly fotóművész, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) alelnöke és a Bakony Fotóklub vezetője nyitotta meg, a beküldött fotókat a Bakony Fotóklub és a MAFOSZ diplomás fotóművészei zsűrizték.

Somogyvári-Mecskei Mária elmondta, közel négy éve fotózik. Először egy egyesület rendezvényein próbálta ki magát a fényképezésben, s már ekkor magával ragadta a pillanatok elkapásának érzékeny művészete.

– Ezt követően a természetjáró, gomba-szedő túráim során is egyre többet fotóztam, szívesen örökítettem meg a természet kincseit, illetve a városi épületeket is. Többször indultam előre eltervezett utazásokra, hogy különböző várakat, kastélyokat, arborétumokat örökítsek meg. Az elkészült képeket utómunkát követően a Facebookon és különböző fotós csoportokban osztottam meg. A további fejlődésre motivált a sikerélmény és a pozitív visszajelzések, amelyeket itt kaptam, hiszen többször választották fotóimat a nap vagy a hét képévé ezeken a felületeken. Eleinte autodidakta módon tanultam, majd egy tanfolyamot is elvégeztem, most pedig Marsalkó Péter a mentorom, akitől a jövőben is szeretnék minél többet tanulni és még professzionálisabb fotókat készíteni – mesélte Somogyvári-Mecskei Mária.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában