Kávé ízesítésű párlat is volt

2023.05.02. 18:35

Meggypálinkák kapták a legmagasabb pontszámokat az idei beremendi mustrán

Zs. k.

Illusztráció

Fotó: Miljan Zivkovic

Hetedik évben szervezte meg a Megbékélés Kápolna Beremend Alapítvány az önkormányzat Idegenforgalmi, Turisztikai és Rendezvényszervező Bizottságával közösen a Beremendi Pálinkamustrát. Murin Ferenc, az alapítvány elnöke elmondta, az idei versenyen 17 helyi termelő 58 mintáját értékelte a szakmai zsűri (tagjai a Zedon Pálinkamester Kft. magyarbólyi üzemének, valamint a Kamissa Kft. Siklossy Pálinka Manufaktúra munkatársai: Kalmár László, Sebestyén Lajos, Perzsa Gábor és Daróczi Balázs). Bírálatuk alapján 19 arany, 17 ezüst és 16 bronz minősítést osztottak ki. A bírálók dicsérték a párlatokat, melyek jó és kiemelkedő íztartalommal rendelkeztek, egyedül talán a kajszi minősége maradt el a várttól. 

A legtöbb pontszámot (79) Déri Lajos meggypálinkája kapta, a második legjobb Kirchner Krisztián meggypálinkája lett 78 ponttal, Szabó Béla birspárlata pedig 75 ponttal a harmadik helyen végzett a mustrán. Az értékelt tételek között több ágyaspálinka is volt, illetve különleges, kávé ízesítésű párlatot is kóstolhatott a zsűri. A legjobb termelők vásárlási utalványt kaptak, emellett a két fent említett pálinkaüzem felajánlásának köszönhetően a résztvevők között 3-3 palack pálinkát is kisorsoltak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában