Elő a túracipőkkel!

6 órája

Hétvégi program: Óbányára indul őszi gyalogtúra

Őszi gyalogtúra indul Óbányára Szentlőrincről október 26-án. A hétvégi program a városi Művelődési Központ szervezésében várja az érdeklődőket.

Mohay Réka

A festői Óbányát fedezhetik fel a szentlőrinciek a jövő szombati gyalogtúra során, mely ideális hétvégi program, közösségi időtöltés lehet az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek. A táv összesen 7 kilométer, a túra hossza hozzávetőlegesen 2,5-3 órát vesz majd igénybe.

Hétvégi program, óbánya
Hétvégi program: Óbánya lesz a kirándulás célpontja.
Forrás: Turista Magazin

Tökéletes hétvégi program

Délelőtt 9 órakor autóbusszal indul majd a csapat a buszfordulóból, az úticél pedig Apátvarasd és Óbánya lesz. A részvételi díj 1500 forint, regisztrálni október 25-ig lehet a 06302871715-ös telefonszámon.

Szentlőrincen rendszeresen szerveznek közösségi túrákat, a horvát és a magyar önkormányzat egyaránt. Hol kerékpárral, hol túrabottal kelnek útra, de jártak már több alkalommal horvátországi egyházi és történelmi emlékhelyeken is.

Többek között rendkívül népszerűnek bizonyult tavaly nyáron a Szentlőrincről Verőcére szervezett csoportos kirándulás. Felkeresték a nemrégiben megszépült kastélyparkot is, amely a Szentlőrinc–Verőce európai uniós Interreg projekt keretében épült, csakúgy, mint a szentlőrinci önkormányzati épület mellett létesült barokk jellegű park. A horvát nemzetiségi önkormányzat jóvoltából pedig idén tavasszal különleges útra került sor a gyógyító helyként számon tartott Szent Fosca bazilikába látogattak el Vodnjanban. Emellett Labint, illetve az ottani Nemzeti Múzeumnak otthont adó Lazzarini-palotát is felkeresték.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában