Melegködös módszerrel

2024.09.04. 12:30

Szerda este szúnyogirtás lesz Kozármislenyben

Szerdán, alkonyat után a kozármisleny önkormányzaa illetékességi területén földi kémiai, úgynevezett melegködös szúnyogirtást tartanak.

Bama.hu

A város önkormányzatának honlapján közzétett tájékoztatás szerint a gyérítéshez a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert fogják használni.

Ismertetésük szerint a készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni - írták.

Az önkormányzat arra is felhívta a figyelmet, hogy a kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

Amennyiben az időjárás nem tenné lehetővé a szerda esti szúnyogirtást, azt másnap csütörtökön napnyugta után ismétlik meg - jelezte a helyi önkormányzat.

A úgynevezett melegködös szúnyogirtás alkalmával köd finomságúra porlasztott szert juttatnak a légtérbe. Ez a szúnyogirtó köd vízszintes irányban terül el és az időjárás (légmozgás függvényében) több percig lebegve fejti ki szúnyogirtó hatását. A módszer a levelek fonákján megtelepedett szúnyogokat is eléri.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában