Postabontás

2024.09.02. 19:16

A szúnyogirtás idén semmit nem ért - vélekedik olvasónk

Wald Kata

Fotó: Makovics Kornél

Pécsett, az egyik belváros melletti családi házas övezetében lakom. Ez a rész a város egyik legrégebben épített városrésze, és annak idején az volt a módi, hogy a házakat szorosan egymás mellé építették (zártsorú építkezés). Szinte minden házhoz tartozik egy kis udvar, kert, amelyek nem határosak az utcafronttal, hanem belül, az épületek takarásában helyezkednek el. Minden évben volt korábban repülőgépes szúnyogirtás és így ki lehetett bírni a nyári szúnyoginváziót. Az idén valaki "újított" és egy gépkocsival kétszer oda és vissza elrohanva az utcákon végezték el a szúnyogirtást, lepermetezve a házfalakat és a parkoló autókat. Az említett építkezési módszer miatt a kertekbe és a zárt udvarokba ilyenformán nem jutott egy cseppnyi permetszer sem.

 

Így nemhogy este nem tudunk kiülni az udvarba kicsit hűsölni, de napközben sem lehet dolgozni a kertben, olyan brutális a szúnyogtámadás. Ez a módszer semmit nem ér, kidobott pénz. Kérjük vissza a régi, bevált repülőgépes módszert, azonnal! Ennyit megérdemelnek a pécsiek.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!