Báta az úti cél

2024.09.07. 19:30

Gyalogos, kerékpáros zarándoklat indul, rengeteg résztvevőt várnak

Wald Kata

Gyalogos és kerékpáros zarándoklat indul szeptember 14-én a bátai Szent Vér kegyhelyre a Pécsi Egyházmegye szervezésében, immár 11. alkalommal - a gyalogos zarándokok Mohácsról, a Fogadalmi templomtól reggel 7 órakor kelnek útra a mintegy 22 km-re található kegyhelyre, illetve a másik indulási helyszín a bátaszéki Nagyboldogasszony-templom, ahonnan 11 km-t tesznek meg a 9.15-kor startoló zarándokok. Akik kerékpárral, vagy motorral veszik Báta felé az irányt, 11 órakor indulnak Mohácsról, a Fogadalmi templomtól.

A Pécsi Egyházmegye tájékoztatása szerint a bazilikában 12.15-kor szentségimádás kezdődik, ezzel egy időben lehetőség lesz szentgyónás végzésére. A kegyhelyen Michael Wallace Banach, Magyarország apostoli nunciusa celebrál szentmisét az egyházmegye papságával - az ünnepi szertartás 15 órakor kezdődik a kegyhely szabadtéri oltáránál.

A Pécsi Egyházmegye felhívása szerint a bátai zarándoklatra külön regisztráció nem szükséges, plébániai csoportokat és egyéni zarándokokat is nagy szeretettel hívnak és várnak a szervezők. A plébániai csoportok utazásáról a plébánosok adnak tájékoztatást.

Fontos tudni, hogy a szentmise időpontjában a Szent Vér kegyhely sem személyautóval, sem autóbusszal, sem pedig motorkerékpárral nem közelíthető meg. Behajtani kizárólag engedéllyel vagy papi igazolvánnyal lehetséges. Ha beteg vagy idős ember érkezik, a Hunyadi út - Fő utca kereszteződésénél található Információs ponttól szállítják fel őket a kegytemplomhoz. A kérést az információs pontnál kell jelezni, hogy a szervezők megfelelő módon segíteni tudjanak.

A zarándoklat ideje alatt a folyamatos orvosi ügyeletet biztosított.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában