Erre ráfizettek az utasok

2 órája

Díjmentesen lehetett utazni, mégis eladta a sofőr a buszjegyet

Szeptember 20-án, az autómentes napon a Tüke Busz Zrt. hirdetménye szerint díjmentesen lehetett utazni a járataikon. Ám ennek ellenére a nap során több alkalommal is eladtak a járműveken buszjegyet, s nem figyelmeztették az utazókat, hogy ne lyukasszák ki azokat.

Tóth Viktória

„Az Autómentes nap fő üzenete a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, ezért szeptember 20-án, pénteken az Autómentes napon, a Tüke Busz Zrt. valamennyi járatán, mindenki számára díjmentesen biztosítja a közösségi közlekedést Pécs város közigazgatási területén. Pécsett is arra ösztönözzük a lakosságot, hogy ezen a napon ne autóval, hanem alternatív megoldásként a közösségi közlekedést használva, autóbusszal induljunk útnak a városban!” - olvasható a társaság honlapján. Olvasóink azonban azzal keresték meg szerkesztőségünket, hogy a nap során több autóbuszvezető is eladott buszjegyet.

buszjegy
Kell buszjegy?

– Kíváncsi lennék, hogy hány buszjegyet adtak el a sofőrök ezen a napon, és hány utast károsítottak meg ezzel! Remélem utólag számíthatnak valami kártérítésre – árnyalta a helyzetet olvasónk.

A társaság válasza az eladott buszjegyekkel kapcsolatban

Azzal kapcsolatban, hogy az eset valóban megtörtént-e, érkezett-e panasz  hozzájuk, a Tüke Busz Zrt.-t kérdeztük meg.

– Társaságunk az utazóközönséget honlapunkon, a közösségi média felületünkön és sajtóközleményeken keresztül is tájékoztatta arról, hogy az Autómentes napon mindenki számára díjmentes a közösségi közlekedés. Autóbusz-vezető kollégáinkat is időben, a belső eljárási rend szerint tájékoztattuk arról, hogy ezen a napon ingyenes a buszközlekedés – ismertették. – Ügyfélszolgálatunkhoz mindössze egyetlen írásos panasz érkezett az autómentes nappal kapcsolatban. Belső vizsgálatunk alapján munkatársunk ebben az esetben sajnos figyelmetlenül járt el, ezért elnézést kérünk. A panaszra az Ügyfélszabályzatban meghatározottak szerint írásban válaszolunk.

A legrosszabb helyre került a buszváró

Egy másik, a buszközlekedéshez is kapcsolódó témában is több olvasói jelzés érkezett szerkesztőségünkbe a közelmúltban. A Pécsi Köztemető északi kapujánál (főbejárat) ugyanis áthelyezték a buszvárót a megálló táblától néhány méterrel arrébb.

– Néhány napja olvasótársam számolt be róla, hogy a pécsi köztemetőnél olyan messzire helyezték a buszvárót a megálló táblától, hogyha az ember leül, nem ér oda az első ajtóhoz, hogy fel tudjon szállni a járműre – jelezte olvasónk.

S mint arra egy másik idős hölgy felhívta a figyelmet, a jelzett területen nem csak ez a probléma. A buszváró pont az úton lévő vízlefolyó felett van, s esős időben ha érkezik a busz, akkor lefröcskölheti a váróban állókat.

A Tüke Busz Zrt.-nek ebben a témában is elküldtük kérdéseinket, ám tájékoztattak, hogy nem ők az illetékes szervezet. Így a Biokom Nonprofit Kft. számára is küldtünk megkeresést, ám lapzártánkig nem kaptunk választ tőlük. Kérdéseink a következők voltak: Miért ide helyezték át a buszvárót? illetve: A panaszok tekintetében tervezik-e, van-e rá lehetőség, hogy az eredeti helyére kerüljön vissza a buszváró?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában