Botrány

2 órája

Brutálisan romboltak Orfűn a turisták – panaszolja olvasónk

Orfűn, a Dózsa György utca felső szakaszán nagyjából 40 éven keresztül egy 18 darabból álló tölgyfa oszlopsorral védték meg az arra járókat, mert az oszlopok mögött egy nagy szakadék található. Az évtizedek folyamán a rönkök elrepedtek, korhadtak. Tíz éve költöztem a sor végén lévő házba.

Wald Kata

Sokakanak tetszettek ezek a furcsa alkotások

Forrás: Beküldött fotó

Megláttam a lehetőséget, és lefestettem fehérre az oszlopokat, majd arcokat és egyéni karaktereket találtam ki mindegyiknek. Évszakonként váltogatom a „ruházatukat”, ezért rengeteg visszatérő rajongója van az alkotásnak.

Nagyon boldog voltam, hiszen a szemem előtt látom naponta a turisták nagy örömét: videózzák, fényképezik, felteszik több száz helyen az internetes közösségi oldalakra és csatornákra, így az oszlopsor szinte Orfű egyik büszkesége lett.

Sajnos vannak olyan gonosz emberek, akiknek kielégülést, vagy általam ismeretlen lelki gyönyört okoz, hogy a kellékeket ellopják.  Az első oszlop fejében egy kis balta volt – valaki elvitte. Volt olyan oszlop, amely egy magyar biciklis bajnokot ábrázolt, előtte egy farönkbe bele lett csavarozva egy fatalphoz rögzített fém kerékpár. A beteglelkű tolvaj ellopta.

 Ők mások örömét, humorát, jókedvét csökkentették, tették tönkre, az enyémről nem beszélve. Az ellopott tárgyakat nem tudom, mire tudják használni, de ha egyáltalán tudnak olvasni a tolvajok, ezúton kérem: tegyék vissza! 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!