„Új időknek új szelei”

2024.08.19. 14:00

Pécsi kulturális élet: kedvező jeleket lát a jobboldal a választások után

A pécsi kulturális életet érintő kedvező jelekről számolt be a közösségi oldalán Barkóczi Csaba, a júniusi helyhatósági választásokon a pécsi polgári szövetség színeiben mandátumot nyert önkormányzati képviselő.

Bama.hu

Barkóczi Csaba „Új időknek új szelei a pécsi kultúrában” címet adta a napokban közzétett bejegyzésének, amelyet a Múzeumutca Plusz fesztivál megnyitóján készült, lovas hagyományőrzőket megörökítő fotóval illusztrált.

Hiszünk abban, hogy Pécsnek az ezeréves történelmi múltjára, épített és kulturális örökségére kell helyezni a város marketingjét, mert ezzel tudunk kiemelkedni a többi magyar nagyváros közül

 – idézett a megválasztott képviselő posztjában Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetőjének, a pécsi polgári szövetség későbbi polgármesterjelöltjének még idén januárban tett nyilatkozatából.

Barkóczi Csaba egyúttal megjegyezte: attól a Csizmadia Pétertől származnak e sorok, akinek csapata az októbertől felálló testület legnagyobb létszámú képviselőcsoportját alkotja majd.

„A magam részéről kifejezetten örülök annak, hogy Bertók Gábor múzeumigazgató úr érti az idők szavát és a most hétvégén megvalósuló Múzeumutca Plusz fesztivál megnyitóján már ennek egyik előjelét láthattuk” – írta a nemzeti oldal képviselője, majd gratulált a programhoz a szervezőknek.

Egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy Pécs nemzetközi és hazai megítéléséhez, a turisztikai forgalom erősödéséhez nagyban hozzájárulna a pécsi várfesztivál, amellyel egyben a baranyai vármegyeszékhely hősei előtt is tisztelegnének.

A pécsi polgári oldal tervei szerint az oszmánok 1541-es ostromát visszaverő hős pécsi várvédő vitéz, Athinay Simon nevét viselő esemény a város legnagyobb, kulturális, gasztro- és utcabál fesztiválja lenne, amelybe az egész belvárost bevonnák.

- Célunk, hogy Pécs különlegeset tudjon mutatni és kiemelkedjen a nyári időszak fesztiválszezonjából. Elég, arra gondolnunk, hogy Pécsett van középkorban épült egyetem,  püspöki székhelyként működő katedrális, palotanegyed, vagy a török megszállás idejéből származó örökségek, amik jelenleg is díszítik városunkat, tehát olyan gazdagság rejlik ebben az időszakban, amelyet vétek lenne nem megmutatni a nagyvilágnak. Ezt a varázslatos időszakot kell elbeszélnünk, hogy aki Pécsre látogat, az átélhesse, hogy milyen is lehetett a középkorban élni – fogalmazott korábban a megvalósítani kívánt fesztivál koncepciójáról lapunknak Csizmadia Péter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában